KOZACI ĆE SE U TENKOVIMA VOZITI PO TRAVNJAKU BELE KUĆE: Vašington će morati da se povinuje Putinovim zahtevima

S. R.

25. 12. 2021. u 15:00

SAD će morati da prihvate sve uslove Rusije u pregovorima o bezbednosnim garancijama, tvrdi vojni ekspert i glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana Igor Korotčenko.

КОЗАЦИ ЋЕ СЕ У ТЕНКОВИМА ВОЗИТИ ПО ТРАВЊАКУ БЕЛЕ КУЋЕ: Вашингтон ће морати да се повинује Путиновим захтевима

Foto: Printskrin/EPA/ilustracija

Korotčenko je siguran da bez obzira na to kako SAD ponovo pokušavaju da izbegnu odgovornost i odvedu dijalog u ćorsokak, Vašington ovoga puta neće uspeti. Ulozi su previsoki.

- Nafta i gas su kozaci. Danas ih imamo ne na konjima i ne sa šaškama. A u tenkovima T-90 i Armata i, ako išta, svakako će posetiti SAD, posetiti Vašington i voziti se travnjakom ispred Bele kuće, ako se Amerikanci ne dogovore sa nama oko bezbednosnih garancija. Hteli vi to ili ne, ili će to neko drugi uraditi umesto vas, ali danas ćemo formirati novu geopolitičku agendu u Evropi i svetu. Ne sami. Sa Kinom, sa još desetak država, sa bratskom Belorusijom, koju ste hteli da prožderete, ali su vam zube izbili. Moraćete da se povinujete na ovaj ili onaj način - jasan je Korotčenko, koji se u TV emisiji "60 minuta" direktno obraćao američkom rukovodstvu.

Foto: EPA

On je, komentarišući Putinov govor na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare, rekao da desetine ili čak stotine država sanjaju o zaista jakom lideru.

- Zato na Rusiju gledaju sa zavišću - rekao je Korotčenko.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare odgovorio je na pitanje "da li će Rusija napasti Ukrajinu".

- Naša dejstva neće zavisiti od toka pregovora, već od bezuslovnog osiguravanja bezbednosti Rusije. Jasno smo stavili do znanja da je širenje NATO-a na istok neprihvatljivo. Sjedinjene Američke Države stoje sa raketama na pragu naše kuće. Zar je preteran zahtev da se pored nas ne postavljaju udarni sistemi? Kako bi reagovali Amerikanci da na granicu sa Kanadom ili Meksikom postavimo rakete? - pitao je Putin.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)