NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U SLOVENIJU: Olakšice za vakcinisane, bez karantina i za zemlje iz crvene zone

Tanjug

10. 07. 2021. u 09:29

OSOBE koje u Sloveniju dolaze iz crvenih zemalja, koje su navedene kao visoko rizične, ali prilože dokaze da su vakcinisane protiv kovid-19 ili da su se nedavno oporavili od ove bolesti, od danas više neće morati u karantin, a za manje od nedelju dana biće na snazi samo Digitalni sertifikati iz EU i trećih zemalja.

НОВА ПРАВИЛА ЗА УЛАЗАК У СЛОВЕНИЈУ: Олакшице за вакцинисане, без карантина и за земље из црвене зоне

Foto: Arhiva VN

Slovenačke vlasti su saopštile i da za strane državljane bez prebivališta u Sloveniji koji dolaze sa područja sa crvene liste i dalje postoji obavezan karantin od 10 dana.

Da bi ušli u Sloveniju, oni će morati da prilože negativni PCR test i dokažu da imaju gde da borave u periodu od 10 dana, a onima koji to ne učine biće zabranjen ulazak, prenosi STA.

Strancima koji nemaju prebivalište u Sloveniji, a dolaze iz pandemijom najugroženijih zemalja, uopšte nije dozvoljen ulazak u zemlju, a nema nikakvih promena u proceduri za ulazak iz zemalja sa zelene liste, sa najpovoljnijom epidemiološkom situacijom.

Nova pravila vaziće menje od nedelju dana, pošto se od 15. jula ukida klasifikacija zemalja po epidemiološkoj situaciji u korist zahteva da svi putnici koji žele da uđu u zemlju treba da imaju kovid sertifikat koji potvrđuje da su vakcinisani, testirani ili su se oporavili od korona virusa, bez obzira odakle dolaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)