"ZBOG MIGRANATA": Litvanija gradi „zid“ na granici sa Belorusijom

Novosti onlajn

07. 07. 2021. u 21:02

LITVANSKA premijerka Ingrida Šimonite izjavila je da će Vilnjus početi da gradi „zid“ na granici sa Belorusijom, a takođe će angažovati vojsku za patroliranje na granici kako bi suzbila priliv ilegalnih migranata.

ЗБОГ МИГРАНАТА: Литванија гради „зид“ на граници са Белорусијом

Foto: pixabay

- Započećemo sa izgradnjom dodatne fizičke barijere koja će razdvojiti Litvaniju i Belorusiju, što će postati određeni znak i određeni faktor odvraćanja za organizatore priliva ilegalnih migranata - istakla je premijerka.

Kako prenosi litvanski Sputnjik, premijerka je objasnila da se ne razmatraju opcije kao što su „kameni“ ili „gvozdeni zid“.

- Radi se o ogradi sa bodljikavom žicom koju vojska koristi u svoje svrhe. Takvo rešenje se može primeniti, posebno na određenim deonicama - istakla je ona.

Šimonite je navela da će okolnosti primene svih mera zavisiti od dinamike priliva ilegalnih migranata. Ona će sledeće nedelje otputovati u Grčku kako bi razgovarala o iskustvu te zemlje u borbi protiv priliva ilegalnih migranata.

Litvanija je u poslednje vreme saopštavala o porastu broja privedenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom. Prema njenim rečima, više od hiljadu nelegalnih migranata privedeno je na granici Litvanije i Belorusije od 1. juna. Sa svoje strane, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da ta zemlja više neće zadržavati ilegalne migrante za zemlje EU – zbog sankcija Zapada Minsk za to „nema ni para ni snage“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)