LUKAŠENKO U KONTRANAPADU: Evropske zemlje u ozbiljnom problemu posle nove pretnje Minska

Novosti online

06. 07. 2021. u 18:53

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko zapretio je da će ograničiti tranzit robe iz Nemačke kroz belorusku teritoriju kao odgovor na evropske sankcije.

ЛУКАШЕНКО У КОНТРАНАПАДУ: Европске земље у озбиљном проблему после нове претње Минска

Foto: EPA

- Znamo ko se u Sjedinjenim Državama, Nemačkoj i drugim, posebno evropskim zemljama, usprotivio snabdevanju komponentama i glavnim jedinicama za naša preduzeća - rekao je Lukašenko na sastanku o suprotstavljanju merama sankcija.

Lider Belorusije je poručio evropskim zemljama da preko Finske isporučuju svoje proizvode u Kinu i Rusiju.

- Ili kroz Ukrajinu - postoje dobri putevi - dodao je Aleksandar Lukašenko.

Odnosi Belorusije sa zapadnim zemljama naglo su se pogoršali nakon predsedničkih izbora. Evropska unija nije priznala izbore kao slobodne i demokratske, a takođe ni Aleksandra Lukašenka za izabranog predsednika. Evropska unija, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države i Kanada uvele su sankcije nizu beloruskih zvaničnika, kao i preduzećima povezanim sa aktuelnim vlastima Belorusije. Kasnije su ove sankcije proširene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!