SIRIJSKE SNAGE ŽESTOKO UDARILE PO TURCIMA: Artiljerija gruva bez prestanka, HTS stoji iza svega (VIDEO)

Novosti online

25. 06. 2021. u 17:42

SIRIJSKA arapska vojska (SAA) granatirala je 25. juna tri pozicije turske vojske u severozapadnom regionu Idlib.

СИРИЈСКЕ СНАГЕ ЖЕСТОКО УДАРИЛЕ ПО ТУРЦИМА: Артиљерија грува без престанка, ХТС стоји иза свега (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ujutro je vojska granatirala dve turske baze na severnom obodu grada Sarakib u južnom Idlibu. Nije zabeležen nijedan ljudski gubitak. Međutim, pogođena su turska vojna vozila, navodi londonska organizacija za ljudska prava.

Nekoliko sati kasnije, artiljerija SAA pogodila je treću tursku bazu u blizini grada Kmenas, takođe u južnom Idlibu. Međutim, nije bilo gubitaka.

Artiljerijski napadi SAA najverovatnije su bili odgovor na nedavno kršenje prekida vatre u Idlibu, kojem su Rusija i Turska posredovale 5. marta prošle godine. Ruski centar za pomirenje u Siriji svakodnevno beleži 30 do 40 prekršaja prekida vatre.

U poslednjih nekoliko dana, militanti koje podržava Turska, predvođeni Hajat Tahrir al-Šamom, povezanim sa Al-Kaidom, pojačali su svoje napade. Militanti su granatirali nekoliko gradova i sela u okolini Idliba.

SAA je nedavno nastavio artiljerijske udare na turske snage u Idlibu u pokušaju da izvrši pritisak na Ankaru da sprovede sporazum o prekidu vatre.

Iako Turska ne preduzima ništa da zaustavi kršenje prekida vatre u Idlibu, ona i dalje pruža militantima u regionu vojnu podršku.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri