SVADBUJU, A LEKOVA NEMAJU: Dramatična epidemiološka situacija u Hrvatskoj

J. KERBLER - stalni dopisnik iz Zagreba

26. 10. 2020. u 22:10

Nemamo ni hranu ni lekove za obolele, pacijenti ostaju bez ručka, a jedna je pacijentkinja tri dana ležala gola, navodi u dramatičnom pismu lekarka iz bolnice Dubrava u Zagrebu, gde se leče kovid-bolesnici. Lekarka tvrdi da svakog dana preuzme 30 do 40 bolesnika, a da nije imala ni kiseonik za teže slučajeve i da je svakodnevno na meti pacijenata i članova njihovih porodica zbog uslova lečenja.

СВАДБУЈУ, А ЛЕКОВА НЕМАЈУ: Драматична епидемиолошка ситуација у Хрватској

Foto: Depositphotos

U Splitu je od posledica virusa umrla i sedamnaestogodišnja maturantkinja, a bolnica nema uslove da obavi obdukciju. Pozitivna je i ministarka turizma Nikolina Brnjac, a u izolaciji su još dva hrvatska ministra. U Zagrebu se sprema gotovo 1.000 novih kreveta u sportskoj dvorani "Arena", jer brojke zaraženih rastu iz dana u dan.

Istovremeno, svadbe se u Hrvatskoj i dalje održavaju, uz 30 gostiju, sve je otvoreno, restorani i kafići rade i jedino je zabranjena prodaja alkohola od ponoći do šest ujutro. Hoteli rade i drže visoke cene. Luksuzni rovinjski hotel "Park" drži cenu od 300 evra za noć, a dobro su popunjeni i hoteli na srednjem i južnom Jadranu.

Pometnju izazivaju i kontradiktorne izjave stručnjaka, pa Miroslav Radman, naučnik svetskog glasa, tvrdi da će virus naprosto nestati, dok poznati molekularni biolog Nenad Ban to negira i upozorava na opasnost trećeg mogućeg talasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)