PORODICA OGORČENA: Čoveku preminulom od korone na Podhrastovima nestalo 20 maraka iz novčanika

Novosti online

24. 10. 2020. u 11:54

ПОРОДИЦА ОГОРЧЕНА: Човеку преминулом од короне на Подхрастовима нестало 20 марака из новчаника

Foto: Printskrin

PORODICA Alije Guševića doživjela je izuzetno negativna iskustva na Odeljenju intenzivne njege klinike za plućne bolesti Podhrastovi, gde je smeštena izolacija za oboljele od korona virusa.

Alija Gušević je preminuo 20. oktobra.

Kerim Gušević je ispričao za "Avaz" da je porodici pri preuzimanju stvari u prosekturi KJKP "Pokop" uručeno samo nekoliko ličnih stvari, dok među njima nije bilo dokumenata.

- Na pitanje gde je ostatak ličnih stvari, između ostalog i novčanik sa dokumentima, odgovorili su da ne znaju i da će potražiti. Od nas su uzeli kontakt telefon i rekli da će se javiti. Niko se nije javio u roku od 24 sata - kaže Kerim Gušević sin preminulog Alije.

Kada je ponovo nazvao na Podhrastove rekli su mu da lične stvari nisu pronađene. 

- Rekao sam im da imaju 24 sata da pronađu stvari te da ću, ako ih ne pronađu, pozvati policiju i prijaviti otuđenje ličnih stvari i dokumenata, uz napomenu da ne može prijaviti smrt oca bez lične karte. Dvadeset minuta nakon toga pozvali su nas i rekli da su sve stvari pronađene. O poniženju pri preuzimanju stvari video pokazuje dovoljno - kaže ogorčeno Gušević.

A onda su ustanovili da u novčaniku nedostaje 20 maraka.  

- Sve lične stvari i dokumenti su vraćene osim 20 KM koje je umrli imao u novčaniku. Uz stvari umrlog stavljeno je i ćebe koje nije pripadalo mom ocu, a koje smo vratili - kazao je na kraju Kerim Gušević uz želju da se ovakvo poniženje više nikome ne dogodi.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)