PORODICA OGORČENA: Čoveku preminulom od korone na Podhrastovima nestalo 20 maraka iz novčanika

Novosti online

24. 10. 2020. u 11:54

PORODICA Alije Guševića doživjela je izuzetno negativna iskustva na Odeljenju intenzivne njege klinike za plućne bolesti Podhrastovi, gde je smeštena izolacija za oboljele od korona virusa.

ПОРОДИЦА ОГОРЧЕНА: Човеку преминулом од короне на Подхрастовима нестало 20 марака из новчаника

Foto: Printskrin

Alija Gušević je preminuo 20. oktobra.

Kerim Gušević je ispričao za "Avaz" da je porodici pri preuzimanju stvari u prosekturi KJKP "Pokop" uručeno samo nekoliko ličnih stvari, dok među njima nije bilo dokumenata.

- Na pitanje gde je ostatak ličnih stvari, između ostalog i novčanik sa dokumentima, odgovorili su da ne znaju i da će potražiti. Od nas su uzeli kontakt telefon i rekli da će se javiti. Niko se nije javio u roku od 24 sata - kaže Kerim Gušević sin preminulog Alije.

Kada je ponovo nazvao na Podhrastove rekli su mu da lične stvari nisu pronađene. 

- Rekao sam im da imaju 24 sata da pronađu stvari te da ću, ako ih ne pronađu, pozvati policiju i prijaviti otuđenje ličnih stvari i dokumenata, uz napomenu da ne može prijaviti smrt oca bez lične karte. Dvadeset minuta nakon toga pozvali su nas i rekli da su sve stvari pronađene. O poniženju pri preuzimanju stvari video pokazuje dovoljno - kaže ogorčeno Gušević.

A onda su ustanovili da u novčaniku nedostaje 20 maraka.  

- Sve lične stvari i dokumenti su vraćene osim 20 KM koje je umrli imao u novčaniku. Uz stvari umrlog stavljeno je i ćebe koje nije pripadalo mom ocu, a koje smo vratili - kazao je na kraju Kerim Gušević uz želju da se ovakvo poniženje više nikome ne dogodi.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna