ODMAH NAPUSTITE HRVATSKU: Ova država izdala narandžasto upozorenje i savetuje svoje građane

Tanjug

22. 07. 2020. u 21:02

MINISTARSTVO spoljnih poslova Holandije izdalo je narandžasto upozorenje za Hrvatsku zbog pogoršanja epidemiološke situacije u toj zemlji i savetovalo svojim državljanima koji odmor provode u Hrvatskoj da se odmah vrate u zemlju.

ОДМАХ НАПУСТИТЕ ХРВАТСКУ: Ова држава издала наранџасто упозорење и саветује своје грађане

Foto: Depozit

Ostalima je preporučeno da putuju u Hrvatsku samo ako je neophodno, prenosi Večernji list.

Holandskim turistima se nakon povratka iz Hrvatske preporučuje i 14-dnevna izolacija.

Ministarstvo inostranih poslova Holandije izdalo je narandžasto upozorenje za Hrvatsku zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih koronavirusom.

Putničke agencije sada skupljaju podatke o holandskim turistima u Hrvatskoj, a procena sektorskog udruženja ANVR je da ih ima više hiljada.

Turiste, koji su uplatili paket-aranžman, u Holandiju će vratiti turističke agencije.

Holandanima koji su u Hrvatsku stigli svojim vozilima savetuje se da odmah pronađu opciju za sigurni povratak.

Večernji list navodi da je odluka holanskog ministarstva naišla na kritike među građanima te zemlje, koji se pitaju zašto se Hrvatska razmatra kao celina, a ne po regijama i tvrde da se, na primer, u Istri ništa ne događa i broj zaraženih pada.

Za razliku od Hrvatske, u Španiji i Portugaliji, na narandžastu listu stavljena su samo pogođena podrucja.

Portparol holandskog Nacionalnog instituta za zdravstvo rekao je da je, prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (EDCD), Hrvatska među prvih šest evropskih država s najvećim brojem zaraženih na 100 hiljada stanovnika, uprkos padu u broju zaraženi u poslednjih nekoliko dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SUVIŠE PROVIDNO

22.07.2020. 21:38

Kakav crni pad zaraženih.Evropski turisti posle letovanja u Hrvatskoj Ima da po Evropi padaju ko mušice po ulicama a kao neće znati gde su Kovid zaradili.Nije normalno da Hrvatska sa svojih 3.5 miliona stanovnika ima pet puta manje zaraženih sa svojih milion turista od Crne Gore sa svojih 500 hiljada stanovnika i 20 hiljada turista.SUVIŠE PROVIDNO.Rezultate ove nečije opasne igre očekujemo u Septembru,a to su izgleda prvi shvatili Holanđani.