VANREDNA SEDNICA SUTRA: Nastavlja se rat Milanovića i Plenkovića

Novosti online

20. 07. 2023. u 15:24

PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković najavio je da će vanredna sednica, koju je sazvao predsednik Republike Zoran Milanović, biti održana sutra, ali i da je reč o politikantskom pristupu šefa države koji je, kako kaže, pod pritiskom opozicije.

ВАНРЕДНА СЕДНИЦА СУТРА: Наставља се рат Милановића и Пленковића

Foto: Tanjug/Hina/Mario Strmotić/Edvard Sušak

Stav vlade je, što se tiče vanrednog zasedanja sabora, jasan, rekao je Plenković na otvorenoj sednici vlade.

- Ta sednica će biti održana sutra. Dve teme koje je predsednik (Milanović) stavio su teme koje mi rešavamo stalno. Svakodnevno se bavimo pitanjem štrajka u pravosuđu. Ministar (Ivan) Malenica traži rešenje na dnevnoj bazi - rekao je Plenković.

Hrvatski premijer je rekao da je Milanović "doslovno kopirao" pismo predsednika Vrhovnog suda Radovana Dobronića, prenosi Tanjug.

- Poslaćemo odgovor predsedniku Vrhovnog suda i pozvaćemo na dalje razgovore. Raspravljati na nivou sabora može biti politički predloženo, ali rešenje će biti doneto u dijalogu sa sindikatima - rekao je Plenković.

Kada je reč o "gasnoj aferi" u HEP-u, Plenković je nahvalio vladu što je omogućila priuštivu cenu plina i da tog energenta nikada nije nedostajalo.

- I tu priču s viškovima gasa raščistiće vlada u okviru svojih nadležnosti i to doživljavamo kao isključivo politikantski pristup predsednika koji je ovde zauzeo sasvim jasno i isključivo stranu opozicionih političkih stranaka i delovao praktički na temelju njihovog političkog pritiska - rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

On je kazao da je za hrvatsku javnost to i te kako važno, a vlada će u okviru svojih aktivnosti nastaviti da rešava oba ova pitanja bez obzira na, kako je naveo, "pritiske opozicije i bez obzira na ove politikantske, pristrane i praktički u potpunosti opozicione inicijative predsednika republike".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)