SKOPLJE TRAŽI IZRUČENJE: Severna Makedonija ne odustaje od Grujevskog

I. S.

12. 05. 2022. u 07:40

VLASTI u Skoplju pripremaju novi zahtev za izručenje nekadašnjeg makedonskog premijera Nikole Grujevskog, pošto je presuda u slučaju "Tank" postala pravosnažna. Grujevski se nalazi u Mađarskoj, gde je dobio azil.

СКОПЉЕ ТРАЖИ ИЗРУЧЕЊЕ: Северна Македонија не одустаје од Грујевског

Foto AP

Skopski portal "Slobodni pečat" prenosi izjavu ministra pravde Nikole Tupančevskog, da se razmatra novi zahtev za ekstradiciju. Ministar je, kako se navodi, saopštio da se procenjuje kada treba tražiti izručenje, dodavši da se vodi računa o sudskim postupcima i presudama.

- Procenjuje se i u kom roku zahtev treba obnoviti zbog nekih drugih okolnosti. Postoje novi procesi i presude, a sve to zajedno, daje nam obavezu da budemo veoma oprezni, jer su u nekoliko navrata zahtevi odbijeni - naveo je Tupančevski.

Vrhovni sud Severne Makedonije je, septembra 2020. godine, potvrdio presudu skopskog Apelacionog suda u aferi "Tenk", kojom je Grujevski osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrbe položaja i ovlašćenja tokom nabavke luksuznog "mercedesa" za potrebe vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)