PLENKOVIĆ JE OČAJAN, ŠTITI KORUPCIJU I LOPOVLUK: Milanović otkrio šta se krije iza najnovijeg poteza hrvatskog premijera

Tanjug

06. 05. 2022. u 16:32

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović saopštio je danas da su izmene zakona kojima se predlaže ukidanje imuniteta hrvatskim ministrima za koruptivna dela "jako opasne" i da to premijer Andrej Plenković "radi iz očaja, pokušavajući da pokaže da je pošten".

ПЛЕНКОВИЋ ЈЕ ОЧАЈАН, ШТИТИ КОРУПЦИЈУ И ЛОПОВЛУК: Милановић открио шта се крије иза најновијег потеза хрватског премијера

Foto: Tanjug/Hina/Mario Strmotić/Edvard Sušak

- Ovo je Plenkovićeva slabost i to radi iz očaja da bi opravdao sve grozno što se dogodilo u mandatu vlade. To je naprosto prožeto korupcijom i lopovlukom koji on štiti. Na ovaj način pokušava da kaže: ja sam pošten i ničega se ne bojim - rekao je Milanović, prenosi Hina.

Taj predlog zakonskih izmena danas je usvojen na sednici hrvatske vlade, a predviđa ukidanje imuniteta njenim članovima, ako se radi o koruptivnom delu koje se goni po službenoj dužnosti.

Trenutno, članovi hrvatske vlade imaju imunitet od krivičnog postupka za sva dela za koja je propisana kazna do pet godina zatvora.

Milanović je taj potez ocenio "užasno opasnim", jer po njemu "Državno tužilaštvo (DORH) ili bilo ko, može da upada u stanove ministara, privodi ih i tako da rastura vladu".

- Neko nepoznat sa sudskim nalogom koji je dobio pet minuta pre toga, može uhapsiti i premijera i staviti mu lisice - naglasio je Milanović dodavši da imunitet služi kako bi postojala ravnoteža moći i odgovornosti u državi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!