PRONEVERIO 7.500 METAKA: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv službenika policije, prodavao municiju kriminalcima

Srna

11. 02. 2022. u 13:46

Policijski službenik Federalne uprave policije koga su pripadnici Agencije za istragu i zaštitu /Sipa/ uhapsili u nastavku akcija "Metak", osumnjičen je da je zloupotrebom službenog položaja i proneverom u službi omogućio nelegalno prometovanje oko 7.500 komada municije raznih kalibara za vatreno oružje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

ПРОНЕВЕРИО 7.500 МЕТАКА: Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против службеника полиције, продавао муницију криминалцима

FOTO: Avaz

Postupajući tužilac i istražilac Tužilaštva BiH su na terenu i koordinišu aktivnosti pripadnika Sipe u predmetu vezanom za nedozvoljenu trgovinu većih količina municije raznog kalibra.

Aktivnosti se vode u okviru istrage za koruptivno delovanje i zloupotrebu položaja navedenog službenika, a povezane sa nedozvoljenom trgovinom velikih količina municije za vatreno oružje namijenjenih ilegalnom tržištu.

Postoji sumnja da je službenik FUP-a, zadužen za poslove nabavke i skladištenja municije, zloupotrebom službenog položaja i proneverom u službi počinio krivično delo nedozvoljene trgovine, tako što je nezakonito omogučio prometovanje više hiljada (oko 7.500) komada municije, čija nabavka i trgovina, građanima nije dozvoljena, a koje je bilo namenjeno plasiranju na ilegalnom tržištu naoružanja i sticanju nelegalne imovinske koristi.

Tužilaštvo BiH i partnerske institucije i agencije za sprovođenje zakona preduzimaju intenzivne aktivnosti u borbi protiv koruptivnog ponašanja i zloupotreba položaja u institucijama u BiH.


Istraga se intenzivno nastavlja.

BONUS VIDEO:

Hapšenje razbojnika koji su pucali na Novom Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024