KRAJ JEDNE KARIJERE: Zoran Zaev se u utorak povlači sa čela SDSM

Tanjug

20. 11. 2021. u 11:26

PREMIJER Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da će u utorak Centralni i Izvršni odbor te stranke konstatovati njegovu ostavku i da će tada početi postupak za izbor novog predsednika stranke i mandatara vlade.

КРАЈ ЈЕДНЕ КАРИЈЕРЕ: Зоран Заев се у уторак повлачи са чела СДСМ

Zoran Zaev, Foto AP

Zaev je, posle sastanka sa Afrimom Gašijem, predsednikom opozicione albanske partije Alternativa, rekao da bi predsednik SDSM trebalo da bude i budući mandatar za sastav vlade, prenosi agencija MIA.

Zaev i Gaši su rekli da će razgovori o tome da li će Alternativa biti deo parlamentarne većine, biti nastavljeni sledeće sedmice.

Zaev je 31. oktobra saopštio da podnosi ostavku na funkciju premijera i predsednika SDSM, zbog poraza na lokalnim izborima, ali su organi SDSM 9. novembra odlučili da on odloži podnošenje ostavki do stabilizacije zemlje, a jedan od argumenata za odlaganje je mogućnost da Severna Makedonija u decembru počne pregovore sa EU.

Odluku da Zaev odloži ostavku jednoglasno su doneli Izvršni i Centralni odbor SDSM, koji su ovlastili Zaeva da pregovara o povećanju skupštinske većine.

BONUS VIDEO - "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!