Lovro Kralj, istoričar, doktorant na Central European University u Budimpešti/Beču, koji se bavi istorijom fašizma, Holokausta i genocida u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi i Emil Kjerte, istoričar, doktorant na Klark Univerzitetu, koji doktorsku disertaciju piše o istoriji Jasenovca, objavili su tekst kao odgovor Davidu Goldmanu, koji je žestoko iskritikovao dr Ivu Goldsteina, a mi vam ga prenosimo u celosti.

Komentari (4)

gedža

24.08.2021. 08:01

Hvala na stručnom članku. Oblavljujte što više ovakvih tekstova od kompetentnih ljudi, koji se profesionalno bave ovom tematikom. Zašto? Pa zato što će i ovako objavljeni članak biti arhiviran u datoteci Novosti, i kasnije će biti dostupan onima koje interesuje naučna istina. Revizionizam teče odavno i jedini načn da se zaštiti istina je ovaj, i normalno svaki naučni rad zasnovan na dokumentima i činjenicima. Pogotovu je važno zaštititi istinu o strdanju Srba od svih neprijatelja, zbog budućih generacija, za koje je neophdno da prestanu da budu ciklične žrtve raznoraznih režima i strategija u ime nekakvih "viših" ciljeva.

Bara

24.08.2021. 09:28

Verujem Golsteinu ,zasto jer tacne podatke mozemo traziti od Hrvata i Franjevaca posto su oni te zlocine cinili i zapisivali. Postojali su svedoci o masinama drobilicama tako da zapisi koje su Hrvati spalili mi nisu potrebni kao dokaz imam izjave. Veliki broj zrtava su baceni u Savu i time su plivali do Srbije . Broj zrtava je umanjen jer dalje ispitivanje ne bi imalo smisla jer je i ovako broj ogroman i time bi se narusio odnos Srba i Hrvata. Zato i danas se borim da istina izadje na videlo pa makar ne pricali sa pola EU i Amerike jer je to istina.

EUđipsi

24.08.2021. 13:29

Pitomi Hrvati se boje agresivnih Hrvata: Razumni intelektualci (kojih je manje od 50%) u Hrvatskoj se plaše kazati šta misle. Dodatno se uplaše kad vide da - "vladarima iz senke" koji drže NATO, EU, SAD, U.K. , a i svim Islamskim zemljama - ustvari paše da se umanjuju stradali Srbi. Ko bi se usudio onda progovoriti. Strah.