U JASENOVCU UBIJENO NAJVIŠE 4.500 LJUDI?! Sraman tekst australijskog pisca u "DŽeruzalem postu" o igri genocidnog binga Srba

Lj. BEGENIŠIĆ

17. 08. 2021. u 18:00

U JASENOVCU je bilo između 2.500 i 4.500 žrtava i Srbija nema nikakve forenzičke dokaze da ih je bilo više.

У ЈАСЕНОВЦУ УБИЈЕНО НАЈВИШЕ 4.500 ЉУДИ?! Сраман текст аустралијског писца у Џерузалем посту о игри геноцидног бинга Срба

Krvavi pir ustaških koljača

Spisak ubijenih je doktriniran, a jugoslovenske vlasti su 1980. godine preimenovale Jasenovac u "Aušvic na Balkanu" u ciničnom pokušaju da iznude novac od Zapadne Nemačke, pri čemu je broj stradalih u logoru povećan na 59.000, 99.000, 250.000 i na kraju na 800.000, poput jezive igre genocidnog binga.

Ovaj skandalozni tekst napisao je australijski pisac i nezavisni novinar David Goldman, a objavljen je u izraelskom listu "Džeruzalem post" pod naslovom "Ovo sramotno ismevanje Holokausta mora odmah da prestane".

Goldman koji je, inače, i voditelj stranice thegoldmanreport.org, posvećene istraživanju nacističkih zločinaca i njihovih saradnika širom sveta, tvrdi da Beograd želi da Jasenovac stavi uz bok Aušvicu, gde je "na užasan način ubijeno 1,5 miliona ljudi, u velikoj većini Jevreja".

Tekst u "Džeruzalem postu" oštro je osudilo srpsko Ministarstvo spoljnih poslova ističući da obiluje netačnim i zlonamerno plasiranim podacima:

- Zatečeni smo besramnim pokušajem revizije istorije i relativizacije najvećeg i najmonstruoznijeg zločina na ovim prostorima. Ovaj tekst se izdvaja po besprizornosti u moru tekstova nastalih na talasu istorijskog revizionizma i apologetike fašističke ideologije zla.

Dalje navode da autor teksta vređa seni nevino stradalih žrtava jasenovačkog logora, ali i zdrav razum izraelskih i međunarodnih čitalaca, tvrdnjom da u tom najvećem koncentracionom logoru NDH nije pobijeno više od 4.500 žrtava.

Ministarstvo spoljnih poslova ocenjuje da niko nije mogao ni da pretpostavi da će ga u "ludilu revizionizma" nadmašiti najugledniji izraelski list. Dodaju da su Srbija i srpski narod oduvek stajali na braniku istine, čuvajući uspomenu na nevino stradale žrtve Holokausta i protiveći se svakom pokušaju da se razmere najvećeg zločina u istoriji sveta na bilo koji način relativizuju.

Inače, umanjenje broja žrtava u Jasenovcu odavno je postalo trend, a najbesramniju tvrdnju potencirao je nekadašnji hrvatski predsednik Franjo Tuđman, govoreći o 30.000 do 40.000 ubijenih.

SMETAJU SNIMCI

GOLDMAN se u tekstu pita i zašto muzeji Jad Vašem u Jerusalimu ili US Holokaust Museum desetinama godina ćute na postupke muzeja JUSP Jasenovca, "koji koristi snimke Treblinke ili snimke iz Ukrajine i Poljske kako bi podupro svoje preuveličane tvrdnje o žrtvama"?

- Zašto te organizacije pristaju na tvrdnje iz bivše Jugoslavije o astronomskim brojevima jugoslavenskih žrtava u Drugom svetskom ratu, kad su te brojeve opovrgnuli čak i službeni jugoslavenski popisi stanovništva - pita Goldman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati