ŠPANSKI NEDELJNIK PREDLAŽE RODITELJIMA: Dajte deci imena Mirko, Tihana, Zorana...

Novosti online

28. 09. 2021. u 19:24

ČASOPIS "Hola!", jedan od najčitanijih nedeljnika u Španiji, koji piše o životu slavnih i poznatih, u najnovijem broju roditeljima predlaže da novorođenoj deci daju imena slovenskog porekla.

ШПАНСКИ НЕДЕЉНИК ПРЕДЛАЖЕ РОДИТЕЉИМА:  Дајте деци имена Мирко, Тихана, Зорана...

Foto: Depositphotos

       - Iako možeš da pomisliš da je neke reči nemoguće izgovoriti, nije tako. Imena su lepa i prilično se dobro uklapaju u naš jezik - piše "Hola!" u tekstu objavljenom u internet izdanju pod nazivom "40 lepih i originalnih imena slovenskog porekla za bebe".

- Među zemljama slovenskog govornog područja dobro je to što su mnoga imena slična. Da biste pronašli inspiraciju, pripremili smo vam manji popis sa 40 najkorišćenijih imena za dečake i devojčice - piše časopis.     

       Među ponuđenim imenima koja se koriste i kod nas časopis predlaže imena Boris, Goran, Mirko, Danica, Darinka, Milka, Miroslava, Tihana i Zora. Uz imena se nalazi i njihovo značenje.

Po podacima španskog statističkog zavoda, u Španiji, zemlji sa 47 miliona stanovnika, roditelji su dosad u 2021. godini novorođenim dečacima najčešće davali imena Hugo, Martn, Lukas i Mateo, a devojčicama Luca, Sofa, Martina i Mara. I ranije su, kako vrde, davali i neka slovenska imena, a među njima su najčešća bila Igor i Tanja.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega