NAJAVLJEN 11. CIKLUS: Letnja stručna praksa na "Pupinu" (FOTO)

B. GRUJIĆ

25. 05. 2023. u 11:08

NA Tehničkom fakultetu Mihajlo Pupin u Zrenjaninu promovisan je novi, jedanaesti po redu ciklus Letnje stručne prakse, jedinstven u Srbiji i realizuje se na teritoriji srednjeg Banata.

НАЈАВЉЕН 11. ЦИКЛУС: Летња стручна пракса на Пупину (ФОТО)

grad Zrenjanin

Od početka projekta 2010. godine, uspešno je realizovano 10 ciklusa projekta Letnje stručne prakse, kroz koji je do sada prošlo više od 180 studenata, a značajan broj je kasnije zaposlen u preduzećima koja su potpisala protok o saradnji sa gradom Zrenjaninom i fakultetom Mihajlo Pupin.

- Puno je primera u kojima su sada uspešni mladi ljudi na rukovodećim mestima u kompanijama u kojima su radili praksu, jednostavno privreda je prepoznala njihov potencijal, želju za napredovanjem i daljom edukacijom i zadržala ih u svojim kompanijama - pozdravljajući studente, naglasio je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, uz napomenu da grad 

Zrenjanin opredeljuje 30 hiljada dinara za svakog učesnika Letnje stručne prakse i prethodnih godina za tu namenu izdvajano je 600 hiljada dinara po ciklusu.
 
Ispred Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin u Zrenjaninu,  program Letnje stručne prakse predstavili su dekan prof. dr Milan Nikolić i rukovodilac Centra za razvoj prakse i karijerno vođenje studenata prof. dr Dragana Glušac, kao i studentski tim u
Milica Jovanov, Vesna Mihajlov i Filip Petrović,  prošlogodišnji pobednici, koji su prošle godine realizovali stručnu praksu na projektu Postavljanje reciklomata u Zrenjaninu.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PROSLO JE 40 GODINA OD SNIMKA: Evo kako izgleda danas mali Voja koji je rasplakao naciju