ISTINA O ZLOČINIMA KATOLIČKE CRKVE U NDH: Novi snimak "Dare iz Jasenovca" izazvaće veliku buru (VIDEO)

Novosti online

03. 02. 2021. u 15:55

ИСТИНА О ЗЛОЧИНИМА КАТОЛИЧКЕ ЦРКВЕ У НДХ: Нови снимак Даре из Јасеновца изазваће велику буру (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

NOVI snimak iz filma "Dara iz Jasenovca" objavljen je na YouTube.

Na snimku se vidi kako Daru ispituje časna sestra, dok su iza nje naoružane ustaše.

- Ti se ne možeš sama brinuti o ovom malom. NJega ćemo u bolnicu odmah - kaže časna sestra Dari, koja u rukama drži malog brata.

U tom trenutku se nepoznata žena uključuje u raspravu i kaže da Dara nije sama i da ima nju.

Dete nastavlja da plače i časna sestra u tom trenutku zloglasno viče.

- Smiri to dijete! Neću da čujem to dijete više! Ili ga smirite, ili neka se preda u bolnicu - kaže ona.

Dara iz Jasenovca je srpski film iz 2020. godine po scenariju Nataše Drakulić u režiji Predraga Antonijevića.

Ostvarenje Dara iz Jasenovca srpski je predstavnik u trci za 93. Oskara i nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke u kategoriji za najbolji međunarodni film. Takođe je i kandidat za nagradu Zlatni globus u svim kategorijama. Biljana Čekić je kandidovana za najbolju žensku ulogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Smederevac

03.02.2021. 16:34

Najzad se i Srbija oslobodila komunisticke zabrane i snimila istinu o zlocinima Ustasa -Hrvata u Jasenovcu! Sada se vredi pripremiti za strahovite napade iz te zemlje zlocinca ali i same Katolicke crkve?

Janika

03.02.2021. 18:04

Da nije bilo komunista i poštenih požrtvovnih Hrvata u NDH a koji su učestvovali u NOB a i spašavanju srpske dece iz ustaskih logora, ne bi bilo mnogih od nas ili bi sada ove redove pisali na Nemackom. Uostalom medju borcima za slobodu koju uživamo zahvaljujuci svima njima, a predvođenim komunistima, su bili i Hrvati i Srbi i svi drugi narodi Jugoslavije, koji su nam slobodu od zla fašizma izvojevali. Kritika komunista zato stoji u onoj meri u kojoj se tiče i onih Srba, pa i onih Smederevaca, koji su kao brojniji narod u toj Jugoslaviji propustili da zaštite svoje interese i istinu o stradanju, ali i o časnim rodoljubima kojih je bilo i medju Srbima i Hrvatima i svim ostalim narodima a nisu bili komunisti vec Ljudi koji su spašavali nejac i po cenu svoga zivota. O njima se ne pise u istorijskim citankama ali ih moramo pominjati da se u ist koš ne stave sa zločincima.