KONKURS ZA NAJBOLJI STRIP: Od 1. do 28 februara

V. Đ.

02. 02. 2021. u 00:46

FRANCUSKI institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) - raspisali su konkurs za Ukrštene umetničke rezidencije u oblasti stripa za 2021. godinu.

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ СТРИП: Од 1. до 28 фебруара

Foto: Privatna arhiva

U okviru ovog programa biće podržana dva stripska projekta u vidu umetničke rezidencije strip autora iz Srbije u Angulemu (Francuska) tokom juna i jula 2021. godine, kao i francuskog strip autora koji će boraviti u Pančevu u oktobru ove godine. Konkurs je otvoren od 1. februara do 28. februara u ponoć, a imena dobitnice ili dobitnika biće objavljena 13. aprila na sajtu Francuskog instituta u Srbiji.

Pobednik iz Srbije boraviće u Kući autora u Angulemu, gde će na raspolaganju imati opremljen smeštaj i atelje tokom trajanja rezidencije, a dela koja nastanu u tom periodu biće

prikazana na izložbi organizovanoj u okviru “Nova Festivala” u Pančevu u oktobru ove godine. Kuća autora je integralni deo Međunarodnog centra za strip i ilustraciju, koji u svom sastavu ima i Muzej stripa, izložbene galerije, arhiv, specijalizovanu biblioteku, Centar za dokumentaciju, knjižaru i bioskop.

Od svog nastanka (2002. godine) do danas, Kuća autora ugostila je više od trista mladih talenata ili renomiranih stvaralaca iz Francuske i zemalja širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)