ARETA FRENKLIN KAO "Genije": Nova sezona na Foksovim kanalima, sjajne komedije, krimi-drama, trilera, dokumentaraca i biografskih serija

N. D.

29. 09. 2020. u 07:00

POSLE velikog uspeha prve i druge sezone, koje su se bavile ljudima koji su promenili svet, i zadužili čovečanstvo - Albertom Ajnštajnom i Pablom Pikasom, serija "Genije" obeležiće i predstojeću sezonu na kanalu Nacionalna geografija.

АРЕТА ФРЕНКЛИН КАО Геније: Нова сезона на Фоксовим каналима, сјајне комедије, крими-драма, трилера, документараца и биографских серија

Foto promo

Treći ciklus serijala nominovanog za dva Zlatna globusa i dve nagrade Emi, uz još jednu osvojenu u kategoriji za najbolju mini-seriju, na male ekrane donosi priču o životu američke kraljice soula - Arete Frenklin. Mada je premijera osmodelne TV sage "Genije:

Areta" prvobitno bila planirana za veliki američki praznik Dan sećanja, koji se obeležava 25. maja, zbog pandemije virusa korona taj datum je pomeren, najverovatnije za proleće 2021. Produkcija treće sezone "Genija" stopirana je nepune dve nedelje pre rođendana slavne pevačice, 25. marta, koja je preminula u avgustu 2018. godine.

Privilegija da oživi lik i delo soul dive na kanalu Nacionalna geografija pripala je britanskoj glumici Sintiji Erivo, nominovanoj za dva Oskara, Zlatni globus i Baftu.

Povratak "Okruženog mrtvima"

"Okružen mrtvima", Foto promo

JESEN na Foksu ne bi bila potpuna bez naslova godine. Naravno, reč je o nastavku 10. sezone postapokaliptične zombi sage "Okružen mrtvima" koja se 5. oktobra u 22.55 vraća epizodom "Sigurna propast". Ostalih šest epizoda produženog ciklusa biće prikazano naredne godine, nakon čega će uslediti i finalna 11. sezona, kojom ćemo se oprostiti od jedne TV epohe. Srećom po fanove čuvene serije, to neće biti i kraj univerzuma "Okruženog mrtvima", budući da nam tek predstoje filmovi i spinofovi iz ove franšize.

- Areta Frenklin za mene je bila snažna inspiracija još otkako sam bila devojčica. Njena snaga, strast i taj večni soul, kako mu i ime kaže, potekli su iz njene duše, nasleđe su kojim nas je zauvek zadužila. Ne samo kao umetnica i muzičarka, već i kao veliki borac za ljudska prava - poručila je Sintija Erivo govoreći o razlozima zbog kojih je prihvatila ulogu u seriji "Genije".

Foto promo

Tekst potpisa

Inače, zanimljivo je to da je serija Nacionalne geografije trebalo da bude prvi od dva velika projekta o Areti Frenklin ove godine. Serija "Genije: Areta" predviđena je kao neki vid najave za veliku filmsku biografiju slavne pevačice koja je u bioskopima trebalo da se pojavi krajem 2020. Ipak, korona je pomerila i ovaj datum, te ćemo film o Areti, u kom glavne uloge igraju dva oskarovca - američka pevačica i glumica Dženifer Hadson i čuveni Forest Vitaker, gledati 2021.

Iz produkcije Nacionalne geografije, ove sezone uživaćemo i u sjajnim dokumentarcima poput "Obnavljanja raja", oskarovca Rona Hauarda. Tu je i "Atlas ukletih mesta" naše planete, a očekuje nas i veliki specijal o kraljici Elizabeti Drugoj "Biti kraljica".

Foto promo

foks

Već u oktobru na kanalu Foks očekuje nas i premijera uzbudljive saj-faj krimi drame "Nekst". Zvezda "Ljudi sa Menhetna" i čuveni Hauard Stark iz Marvelovog filmskog univerzuma, glumac Džon Slejteri spreman je da nas u roli Pola Leblanka, paranoičnog tehnološkog maga iz Silicijumske doline, povede u sudbonosni rat protiv njegovog "čeda" zvanog NEKST - sistema veštačke inteligencije koji se otrgao kontroli i planira da zavlada svetom. Nešto pre ove sage, koja radnjom podseća na miks "Terminatora", "Marvela" i "Dosijea Iks", na istom kanalu čeka nas premijera treće sezone odlično ocenjene porodične drame "Či", koja prati život porodica u kvartovima južnog Čikaga. Mada se nadamo da nam jesen neće početi olujama, na male ekrane premijerno stiže i nova naučnofantastična drama "Helstorm". Brat i sestra, Dejmon i Ana, deca su monstruoznog serijskog ubice. Obdareni natprirodnim moćima, oni se bore protiv zla koje preti da uništi svet. U novembru nam se sa šestom sezonom munjevito vraća i neuhvatljivi "Fleš", a uz Munjine dogodovštine na savremenoj Zemlji, premijerno gledamo i peti nastavak avantura "Stotine". Ekipa poslednjih preživelih na našoj planeti, koja je u budućnosti uništena razaranjima i prirodnim katastrofama, sprema se za poslednji veliki rat u kome više nema dobrih momaka.

Foto promo

foks lajf

Na Foks lajfu, po pravilu, očekuju nas malo lepršavije teme. Prva od njih je treća sezona "Odvažnih". Trio prijateljica, Džejn, Ket i Saton, spreman je za nastavak avantura u modnom magazinu "Skarlet" koji nalazi kroz velike promene. Odmah zatim sledi i odvažna tinejdžerska romantična komedija "Sa ljubavlju, Viktor" u kojoj se glavni lik Viktor, kog tumači Majkl Simino, bori da razreši veliku ličnu dilemu - da li je strejt ili gej?

foks krajm

Ni na Foks krajmu neće manjkati uzbuđenja. Očekuje nas nova 15. sezona "Ubistava u Midsameru", a sa petim ciklusom "Grančestera" vraća nam se i najbolji detektiv među sveštenicima. Od premijernih naslova za kanal gledaćemo legendarnog "Džeka Tejlora", dok će hladni decembar obeležiti premijera ovogodišnje krimi-drame "Van der Valk".
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju