LETO U ETNOGRAFSKOM MUZEJU: "Čitanje boja" i "Strah od smrti"

M.A.K.

03. 08. 2023. u 17:02

TOKOM avgusta i septembra Etnografski muzej predstaviće letnji progra, a prva izložba nosi naziv "Čitanje boja", autorke Marine Cvetković.

ЛЕТО У ЕТНОГРАФСКОМ МУЗЕЈУ: Читање боја и Страх од смрти

Foto promo

Postavka skreće pažnju na probleme zagađenja životne sredine, ali i na perspektive održivog razvoja i cirkularne ekonomije.  Dan Etnografskog muzeja, 20. septembar, biće obeležen intrigantnom postavkom "Strah od smrti: Razotkrivanje", autora Saše Srećkovića, sa predmetima iz srpske, vlaške i meksičke tradicije.

Potom će, 29. septembra, u muzeju biti otvaren prestižni Internacionalni festival etnološkog filma, na kojem će do 5. oktobra biti prikazana najbolja dela inostrane i domaće produkcije, sa naročitim osvrtom na studentski film. Posebnu selekciju posvećenu romskom filmu publika će moći da vidi 3. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci, gde će kao celina biti predstavljeno pet filmskih ostvarenja o romskoj kulturi i životu njenih nosilaca. Radno vreme Muzeja je od 9 do 13 časova, i od 18 do 22 časa, svakog dana osim srede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024