MINISTARKA GOJKOVIĆ ODGOVORILA BALŠI ĐOGU: "Nervoza lažnih patriota i težak apsurd"

Novosti online

27. 02. 2023. u 18:50

MINISTARKA kulture i potpredsednica Vlade Srbije Maja Gojković osudila je neosnovane izjave koje je reditelj Balša Đogo izneo na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

МИНИСТАРКА ГОЈКОВИЋ ОДГОВОРИЛА БАЛШИ ЂОГУ: Нервоза лажних патриота и тежак апсурд

Maja Gojković, Foto Tanjug

- Oštro osuđujem potpuno neosnovane i duboko zlonamerne kvalifikacije i neistine koje je reditelj Balša Đogo izneo na račun predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Neverovatno je da se takve apsurdne laži upute i iznose na račun predsednika koji se lično i energično zalaže za negovanje kulure sećanja, koji je sam pokrenuo obeležavanje svih najvažnijih datuma kojima se obeležava i pamti stradanje srpskog naroda - od NATO bombardovanja SRJ, preko obeležavanja najvećeg etničkog čišćenja kakvo je operacija Oluja, do podizanja spomenika junacima sa Košara - rekla je ministarka Gojković.

Ona navodi da ovakvi ispadi svedoče o nervozi lažnih patriota.

- Napad na čoveka koji je istovremeno lično inicirao i podržao snimanje filma Dara iz Jasenovca, prvog u novijoj istoriji koji prikazuju i čuva od zaborava sećanja na sve pripadnike srpskog naroda stradale tokom genocida počinjenog na teritoriji NDH, kao i filma "Oluja", koji je prvi film snimljen na ovu temu, predstavlja zaista težak apsurd. Upravo je nesumnjiva ljubav prema otadžini Srbiji ono što najupečatljivije određuje celinu njegovog političkog delovanja, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić taj koji je smeo da progovori o brojnim nepravdama kojima je bio izložen naš narod - istakla je ministarka kulture.

Maja Gojković kaže da predsednik Vučić uvek govorio i činio mnogo toga što drugi nisu smeli ni da pomisle, oslanjajući se na nepokolebivo uverenje u to da se nacionalni interes mora zastupati hrabro i odlučno.

- Ovakva zlonamerna dobacivanja i to u danu kada se predsednik bori sa nacionalni interes samo rečito svedoče o onima koji se bave politikanstvom i neka budu na čast onima koji se ovakvim podlim podmetanjima služe - zaključila je ministarka Gojković.

BONUS VIDEO: Trejler za film "Oluja"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri