MLADE SNAGE I FILMSKA MUZIKA: Koncert Filharmonije sutra od 20 časova

M. N. M.

03. 03. 2022. u 21:24

BEOGRADSKA filharmonija predstavlja dirigenta Stanislava Kočanovskog i violinistu Marka Buškova na koncertu u petak, 4. marta, od 20 časova na Kolarcu. Nove muzičke snage čija imena dominiraju evropskom koncertnom scenom, nastupaju u filharmonijskoj sezoni prvi put, a na programu su dela Korngolda i Malera.

МЛАДЕ СНАГЕ И ФИЛМСКА МУЗИКА: Концерт Филхармоније сутра од 20 часова

FOTO: Promo

U nastupu soliste Marka Buškova uživaće ne samo ljubitelji violine već i filmske muzike budući da izvodi del ooskarovca -  Eriha Volfganga Korngolda, kompozitora čije ime čitamo uz velika glumačka imena na odjavnim špicama filmova zlatnog Holivuda poput "Avantura Robina Huda" ili "Morskog sokola". Njegov violinski koncert predstavlja oba sveta - holivudsku filmsku muziku ali i sofisticirani klasični muzički jezik, a mogu se čuti teme iz filmova "Druga zora", "Huares", "Jadni Entoni", kao i iz filma Erola Flina - "Kraljević i prosjak" za koji je Korngold dobio Oskara za muziku.

Muzika Gustava Malera ispuniće centralni deo ovog koncertnog programa, budući da je čuveni kompozitor bio Korngoldov mladalački uzor i mentor. Prvu simfoniju poznatu pod nazivom "Titan", tumači Stanislav Kočanovski koji, jedan od  najperspektivnijih dirigenata u Evropi, koji prvi put staje pred filharmonijski orkestar uz Malerovog "Titana", jednu od omiljenih i najčešće izvođenih kompozicija na repertoaru Beogradske filharmonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!