POSLE kraće i teške bolesti, jutros je u Beogradu, u 73. godini, preminuo književni kritičar, istoričar i teoretičar, profesor Aleksandar Jovanović.

zahvalna

24.12.2021. 15:22

Bio je veliki covek i profesor koji je uvek mislio na dobrobit i opste obrazovanje studenata. Dok je on bio dekan, fakultet je renoviran, a studenti su imali odlicne uslove studiranja. Nije mu jedini cilj bio da ispredaje ono sto je programom predvidjeno, nego i da zainteresuje studente i utice na njihovu svestranost i svesnost. Organizovao je mnoga putovanja, odlaske na izlozbe i obilaske znamenitosti. Strog i pravican covek kakvih nema puno!

Takanari

26.12.2021. 02:43

Mnogo me je rastuzila ova vijest! Jedan od najboljih ako ne i najbolji. Retko koji profesor je znao da drzi predavanja kao on. Bio je svestran, imao je znanja kao enciklopediju da citate, bio je dobar covjek, harizmatican, cesto bi svoje predavanje obojio nekom salom u svom stilu. Svaki student ga je postovao, ali ga je i volio jer je bio pravican! Covjek koji je uvijek isticao opste dobro... Pocivajte u miru, dragi profesore!