SRBI vole, ali ne poznaju Grke. Ne znaju im istoriju, jezik, politiku...

negotinac

11.07.2021. 17:56

Један од најпознатијих грчких јунака за ослобођење од турског ропства био је Георгиос Олимпијадис познатији као Ђорђе Јоргач.Био је побратим хајдук Вељка Петровића па је по паду Неготина и погибији Х:В и одласку из Србије Чучук Стане,коју су многи просили,управо он оженио.Из тог брака су имали 2 сина и кћер.Ђорђе Јоргач је погинуо приликом устанка против Турака у једном опкољеном манастиру у Молдавији.Пре погибије је одсекао себи перчин и по свом човеку јој послао.Затим је као и Стеван Синђелић,када су турци већ почели да продиру у просторије пуцао у барутану и са собом одвео у смрт и много Турака.Оба сина су му погинула као јунаци у борбама за ослобођење.Када је и други син погинуо,на сахрани је Чучук Стана бацила перчин у гроб,и на чуђење свих запевала српску тугованку за изгубљеним синовима.Од државе Грчке је добила некакву мизерну пензију и остатак живота је провела крајње скромно.Данас јој се и гроб не зна.

Sara

11.07.2021. 18:49

Grci nam nisu nikakva braća,kao ni Rusi Mađari nas mrze najviše Tek kad żiviš u inostranstvu sa različitim kulturamsvidis da smo mi Srbi jedni od najboljih ,najpametnije naroda ,svi nas mrze zbog toga,ja sam se jednom iznenadila kad me jr neki stranac pitao koji je glavni grad Kanade npr.

Milos

11.07.2021. 19:24

I sada tzv braca hoce da priznaju Kosovo a onda ce i Kipar. Nemamo mi brace! Nasa prava braca su postali Hrvati, Muslimani sada postaju Crnogorci....mozda ce jednog dana postati i neki narod zvsno Reoublikosrpskasi...malo radimo na ocvrscavanju nacionalnog identiteta i patriotizma, lako se ponesemo i ponosimo da budemo nesto drugo...katolici, muslimani, zapadnjaci..ne cudi sto samo par god posle NATO bombatdovanja nam se devojke rado udaju za Amere, Svabe, Englzeze....

Denis

11.07.2021. 19:45

Велика већина не зна ни како је Србија настала ни ко је Бора Станковић, Илија Петровић Стрља, Арсеније Лома, Соња Маринковић, Софија Јовановић или Скобаљић Никола.