KAMERE U RESTORANU NISU RADILE: Smrt Alekse Stojmenovića (25) još misterija, svedoci kažu - pomodreo je, pokušali smo da mu izvučemo jezik!

J. ĆOSIN

19. 05. 2021. u 09:00

NI nakon što su saslušani gosti, ali i mladići koji se se u nedelju oko 20 sati potukli na proslavi 18. rođendana u jednoj aleksinačkoj kafani, još nije poznato šta je bilo kobno po život Alekse Stojmenovića (25), koji je bez svesti pronađen ispred lokala, a samo nekoliko sati kasnije preminuo u Kliničkom centru Niš.

КАМЕРЕ У РЕСТОРАНУ НИСУ РАДИЛЕ: Смрт Алексе Стојменовића (25) још мистерија, сведоци кажу - помодрео је, покушали смо да му извучемо језик!

Foto: J. Ćosin/Instagram

Čitav slučaj još se ispituje, a prema našim saznanjima, sigurnosne kamere u restoranu ne rade, pa se, u iščekivanju rezultata obdukcije, istraga bazira na izjavama svedoka i aktera tuče.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu kažu da je odmah dat nalog da se izvrši obdukcija i da policija prikupi obaveštenja od prisutnih.

- Desila se tuča na terasi ugostiteljskog objekta u kojem je bilo slavlje. Na licu mesta zatečen je Aleksa Stojmenović bez svesti i bez vidljivih povreda. Prema nalazu lekara, on je imao krvarenje u sinusnom kanalu na čelu, pa je dat nalog da se obavi obdukcija. Policiji je dat nalog da se utvrdi ko je sve učestvovao u tuči i na koji način je došlo do pada Stojmenovića. Tek po dobijanju svih nalaza, moći će da se kvalifikuje događaj i krivično delo ako ga je bilo, odnosno da se utvrdi da li je smrt bila nasilna ili ne - kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

NIKO GA NIJE ŠUTIRAO

OČEVIDAC kaže da Aleksa na telu nije imao tragova krvi i da ni sam ne zna šta je mogao da bude uzrok njegovog pada, a zatim i smrti.

- Nismo videli da ga je iko šutirao, a da li je udaren nečim, ili je u tom komešanju kada je prišao da razdvoji momke gurnut, pa je pao i udario glavom o stepenik, ne znam. Glava mu je bila na suprotnoj strani od stepenika. Ovi momci koji su se tukli, bili su pijani i ko zna da li se uopšte sećaju šta su radili - ispričao je ovaj mladić koji je želeo da ostane anoniman.

Očevidac, koji je među prvima prišao da pomogne Aleksi, a koji je želeo da ostane anoniman, kaže da ne zna šta je prethodilo svemu, ali da se seća da je mladić ležao bez svesti, modar u licu.

PROTEST

STOTINAK Aleksinčana okupilo se juče ispred Doma kulture u ovom gradu kako bi podržalo otkrivanje vinovnika događaja u kom je tragično nastradao Aleksa Stojmenović. Plan je da se i narednih dana mladi okupljaju sa istim ciljem. Nije bilo govornika niti su izneti neki zahtevi, a pored slike stradalog mladića, postavljene kod bilborda ispred Doma kulture, mnogi su zapalili sveće i položili cveće.

- Bio sam na terasi kada sam čuo komešanje između dve grupe mladića, jedni su bili stariji, oko 25 godina, a ovi drugi nešto mlađi. Sve se je odvijalo veoma brzo. Galama, svađa, tuča...samo u jednom trenutku vidimo Aleksu kako leži na terasi ispred restorana. Prišli smo mu, dečko je u trenutku pomodreo. Probali smo da mu izvučemo jezik. Zvali smo Hitnu pomoć, ali nisu imali vozilo. Onda smo počeli privatno da zovemo lekare, koje smo znali, pa je na sreću došla doktorka koja je bila u blizini. Ona je probala da ga reanimira, ali sve je to dugo trajalo. Sada se pitam da li bismo mu više pomogli da smo ga sami odvezli u bolnicu - priča nam ovaj očevidac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)