"BATO, JA SAM SVE OVO PREDOSEĆALA": Potresna ispovest brata Dušice koja je preminula dva sata nakon abortusa

Novosti online

03. 03. 2021. u 23:22

- "BATO ja sam ovo sve predosećala, čuvaj mi Filipa", rekla mi je sestra dok je sklapala oči - potresne su reči Milana Kostića, brata Dušice Trajković (32) iz Leskovca koja je preminula 23. februara nakon abortusa koji su joj lekari preporučili da uradi zbog zdravstvenog stanja.

БАТО, ЈА САМ СВЕ ОВО ПРЕДОСЕЋАЛА: Потресна исповест брата Душице која је преминула два сата након абортуса

Foto: Printscreen

Smrt Dušice iz Leskovca potresla je Srbiju. Nakon što je prvo njen suprug ispričao šta se kobnog dana dogodilo, danas je u emisij "150 minuta" na TV Prvoj govorio i njen brat Milan Kostić.

Podsetimo, Trajkovićeva je umrla nakon abortusa koji je savetovala njena ginekološkinja u domu zdravlja zbog problema sa kičmom, a da li je smrt izazvana greškom lekara, utvrdiće obdukcija.

Kostić je u današnjoj emisiji ispričao je kako je sve počelo.

Pre oko mesec i po dana, kako je rekao, Dušici je dijagnostifikovana diskus hernija, problem sa kičmom, pa su joj na privatnoj klinici u Nišu dali terapiju kojom bi trebalo da popravi njeno zdravstveno stanje. Njen brat navodi i da se tu već sumnjalo da je njegova sestra u drugom stanju, međutim nakon odrađena dva testa, oba su bila negativna.

Nakon nekoliko dana, primenom terapije za kičmu, koja je je određena na privatnoj klinici u Nišu, Milanova sestra se testirala još jedanput, kada je potvrđeno da je trudna.

- Ubrzo zatim ona se javila svom ginekologu u domu zdravlja, koja joj je savetovala da smesta prekine sa tom terapijom i da ne izlazi iz kreveta. Ginekolog joj je još dala savet da ne sme da pije nikakve lekove i inekcije - ispričao je brat.

Ona je ovaj savet poslušala, kaže, pa se nakon dvadeset dana ponovo javila svom ginekologu u gradskoj bolnici, i od doktorke dobija inekciju protiv bolova, kao i informaciju da u daljem toku trudnoće Dušica može da ostane invalid, te bi najbolje rešenje bilo da prekine trudnoću. Na istoj klinici je, kaže brat, Dušica i došla na intervenciju 23. februara.

- Niko nije tražio nikakve analize za ovu intervenciju, koja je trajala 40 minuta i nakon toga ona je poslata kući. Iako malaksala, uz pratnju muža uspela je da stigne kući, međutim, njeno stanje se iz minuta u minut pogoršavalo - priča Kostić i nastavlja:

- Pala je u nesvest dva puta, a posle se nije sećala. Treći put kad je pala, njen muž je shvatio da se nešto ozbiljno dešava jer je žena promenila boju i nije pokazivala poboljšanje.

Kako kaže, tada ga je zet pozvao da dođe pa su pozvali i hitnu pomoć.

- Ona živi na drugom kraju grada, ali ja mislim da sam tamo bio za manje od 30 minuta, rekao je brat.

Kako je ispričao, zatekao ju je u polusvesnom stanju, prebledelu i malaksalu, žalila se i da ne može da diše.

Foto: Printscreen

Ubrzo potom stigla je hitna pomoć koja joj je dala dve inekcije ali žena nije pokazivala pozitivnu reakciju.

- "Bato ja sam ovo sve predosećala, čuvaj mi Filipa", rekla mi je dok je sklapala oči. Hitna pomoć ju je odmah prevezla u bolnicu, još je davala znake života...", potresne su reči njenog brata Milana Kostića.

Međutim, nakon više od pola sata u čekaonici, doktori su izašli i saopštili njenim najbližim najtužniju vest.

- Tri sveta meni neko da, ja ne mogu da vratim sestru, niti njen muž može da vrati ženu, kao ni njen sin majku - uplakano je govorio Milan.

On ističe da je njegov cilj izlaska u javnost, da se spreči dalje dešavanje ovakvih slučajeva ako je do stručne greške došlo, što će se utvrditi obdukcijom.

- Želim ovim da poručim ljudima koji su imali u rukama dva života, da vode računa, da spasemo što može da se spase i da više nijedna kuća ne bude zavijena u crno kao što je naša - rekao je.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili