NISAM UZGAJAO KANABIS U “JOVANJICI”: Predrag Koluvija u Specijalnom sudu negirao krivicu

N. B.

07. 10. 2020. u 11:08

PREDRAG Koluvija, većinski vlasnik Kopanije "Jovanjica", negirao je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je nelegalno na svom poljoprivrednom dobru uzgajao kanabis.

НИСАМ УЗГАЈАО КАНАБИС У “ЈОВАЊИЦИ”: Предраг Колувија у Специјалном суду негирао кривицу

Foto:

On je na početku glavnog pretresa u kratom izjašnjavanju rekao da ništa od onoga što mu se stavlja na teret nije tačno, da ništa od onoga za šta ga Tužilaštvo tereti nije tačno i da će u postupku to i dokazati. Detaljnu odbranu daće nakon što tužilac i advokati daju uvodna izlaganja.

Pored Koluvije, optuženo je još devet osoba - Sergej Mrđa, koji je u bekstvu, zatim Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović. I oni su u kratkom izjašnjavanju negirali krivicu.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, oni su od maja 2016. do novembra 2019. u staklenicima Privrednog društva "Jovanjica" uzgajali opojnu drogu kanabis. Prema važećim zakonskim propisima, dozvoljeno je gajiti samo sorte konoplje koje u sebi sadrže manje od 0,3 odsto prihoaktivne komponente THC. U "Jovanjici" je, kako se tvrdi, pronađen kanabis sa daleko većim procentom THC od dozvoljenog.

Prilikom pretresa "Jovanjice" pronađena je ilegalna laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenjeno je više od 600 kilograma osušene marihuane i više od 65.000 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Tužilaštvo tvrdi da je Koluvija organizovao kriminalnu grupu u cilju trgovine narkoticima. Navodi se da je ostalima izdavao naređenja, koja su ovi izvršavali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)