NAJPOTRESNIJI PRIZOR: Devojčice pale sveće za ubijenu Danku Ilić (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

06. 04. 2024. u 15:05

GRAĐANI Bora i okoline i dalje su u šoku i neverici zbog ubistva malene devojčice Danke Ilić u naselju Banjsko polje.

НАЈПОТРЕСНИЈИ ПРИЗОР: Девојчице пале свеће за убијену Данку Илић (ВИДЕО)

Foto: Đ. Grmuša

U centru grada na platou ispred Doma kulture građani i dalje pale sveće, ostavljaju cveće, igračke i opraštaju se od brutalno ubijene devojčice.

Reporter "Novosti" snimio je potresan prizor kako dve devojčice pale sveće za ubijenu Danku.

Nastavlja se potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a u selu Zlot ispred kuće D. D. osumnjičenog za ubistvo devojčice trenutno se nalazi policijsko vozilo, kao i cisterna za isušivanje septičke jame.

Potraga se nastavlja proverom više lokacija u borskom kraju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (1951) i D. D. (1984), zbog postojanja osnova sumnje da su D. D. (1974), osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Zbog postojanja osnova sumnje da su najverovatnije 28. marta ove godine počinili krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, saopštio je danas MUP.

Kako se saznaje, reč je o ocu i bratu D. D, osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora.

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru odredio je pritvor u trajanju do 30 dana J. S. i D. D, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Zaječaru. J. S. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot, dovedeni su u to tužilaštvo sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru. Oni su osumnjičeni da su automobilom udarili devojčicu, a nakon toga se dogovorili da telo deteta bace.

Priznali su zločin i naveli da je telo devojčice na deponiji, ali, kako je ranije izjavio ministar policije Bratislav Gašić, sumnja se da je jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice prebacio telo na drugo mesto.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija uhapsili J. S. (50) i D. D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu. Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, saopštio je tada MUP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave