ZNAK KOJI NIKO NIJE PRIMETIO: Dok je policija tragala za porodicom Đokić, DŽonić je radio jednu stvar koje je svima bila jeziva

Novosti onlajn

07. 11. 2021. u 09:41

U VREME dok je trajala potraga za nestalom porodicom Đokić a njihova tragična sudbina još je bila nepoznata, Goran DŽonić, koji je kasnije uhapšen zbog njihovog ubistva, ispijao je rakiju sa komšijama u selu odsipajući malo iz čašice "za pokoj njihove duše".

ЗНАК КОЈИ НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО: Док је полиција трагала за породицом Ђокић, Џонић је радио једну ствар које је свима била језива

Foto: J. Ćosin/Fejsbuk/ilustracija

Ovaj manir Đokića, kako je potvrdila jedna komšinica iz sela, jeste bio čudan prisutnima jer su se u to vreme Đokići vodili kao nestali, a ne kao ubijeni, ali mu niko nije pridavao neki preveliki značaj, piše "Blic".

Međutim, kada su 21. oktobra DŽoniću stavljene lisice na ruke zbog sumnje da je na brutalan način ubio i zapalio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26), stvar je svima postala mnogo jasnija i strašnija.

- Mnogo mi je bio sumnjiv tih dana, dok su se Đokići vodili kao nestali. Stalno je gurao ruke u džepove, delovao je nekako nervozno. Ode kući, pa se vrati kod Đokića, pa opet ode kući pa se vrati. Stalno je ponavljao: “što ih nema, što ih nema, nemoguće je da su negde otišli”. Jedan mu je komšija sipao rakiju u čašicu, on je otpio malo pa upita: „jel se odsipa malo iz čašice ako su mrtvi?“ Zatim je odsuo malo rakije iz čašice na zemlju i popio je. To tada nikom nije bilo nešto posebno čudno, iako se o sudbini Đokića još ništa nije znalo. Ali kad je uhapšen, sve je postalo jasno - kaže komšinica iz sela.

Meštani Moravca još ne mogu da poveruju da je DŽonić mogao da počini tako brutalan zločin i to nad bratom od tetke koga zna ceo svoj život i njegovom porodicom. Mnogi razloge traže u finansijskim problemima, iako je DŽonić važio za dobrostojećeg.

- Pričalo se da je jedno vreme bio u svađi sa roditeljima zbog čega oni nisu želeli da ga finansijski pomažu. On ima svoju penziju, ali je navikao na više. Tako je i upao u dugove jer se verovatno u tom periodu zaduživao. Svejedno, dugovi za dugove, ali kako je mogao ovo dete Lidiju da ubije, pa on joj je stric, čuvao je od malena - pričaju u Moravcu.Osim DŽonića zbog sumnje da su počinili teško ubistvo uhapšena su i dva njegova sina Stefan i Milan, kao i braća K.M. i A.M. poznati pod nadimkom Jojke. Ali, kako je „Blic“ pisao, svi do sada nađeni tragovi direktno sa zločinom povezuju jedino penzionisanog vatrogasca DŽonića, brata od tetke ubijenog Đokića. NJegov DNK je na novcu i vreći, iskopanoj iz voćnjaka njegovog sina koji je tog dana bio odsutan. Pištolj, za kojim je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući DŽonićeve žene Suzane u Aleksincu gde je bio sakriven u ventilacionom otvoru.

Nekoliko časova pre nestanka porodice Đokić, DŽonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu a sigurnosne kamere u Tešici snimile su „pasat“ Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i DŽonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

DŽONIĆ SE NASMEJAO NA SMRT ĐOKIĆA: Advokati Jojke posle saslušanja osumnjičenog za ubistvo porodice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)