MALI BADŽA IPAK NIJE OPLJAČKAO SAŠU POPOVIĆA: Sin bivšeg generala oslobođen optužbi

J.D.Lj.

02. 05. 2023. u 13:28

APELACIONI sud u Beogradu je usvojio žalbu branioca i preinačio prvostepenu presudu Trećeg osnovnog suda, kojom je Vojislav Stojičić, poznatiji kao Mali Badža, inače sin nekadašnjeg policijskog generala Radovana Stojičića Badže, bio osuđen na 3 godine i 9 meseci zatvora i oslobodio ga optužbe da je izvršio tešku krađu u kući Aleksandra Saše Popovića i njegove supruge Suzane Popović.

МАЛИ БАЏА ИПАК НИЈЕ ОПЉАЧКАО САШУ ПОПОВИЋА: Син бившег генерала ослобођен оптужби

Foto: ATA images

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnični postupak.

Optužnicom Trećeg javnog tužioca u Beogradu Stojičiću je bilo stavljeno na teret da je 8. marta 2018. u trenutku kad su bili odsutni, ušao u dom Popovića, izvršio premetačinu i iz njega odneo metalni sef u kome se nalazio zlatni nakit, više papira, zatim devizne kartice. Takođe, teretio se i da je izvršio premetačinu u garderoberu Popovića, iz ormarića, oduzeo osam ručnih muških satova, te načinio štetu od ukupno 12.613.800 dinara.

Apelacioni sud je našao da iz izvedenih dokaza nesporno proizlazi da je ovo krivično delo izvršeno u vreme, na mestu i na način bliže opisanom u samoj optužnici, ali da tokom postupka nisu izvedeni dokazni na osnovu kojih bi se na nesumnjiv način moglo utvrditi da je izvršilac ovog krivičnog dela upravo Stojičić.

Prilikom donošenja ove odluke, Apelacioni sud je, kako se navodi, imao u vidu odbranu okrivljenog u kojoj je tokom celog postupka negirao izvršenje dela, ukazujući da se kritičnom prilikom nalazio na rođendanu kod prijatelja, a što je potvrdilo i šest svedoka.

BONUS VIDEO: VELIKA AKCIJA POLICIJE NA VOŽDOVCU - Dvojac pao sa 12 kilograma kokaina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAPRAVILA SEBI LAŽNU DIPLOMU MASTER PROFESORA PA KAŽNJENJA SA POLA MILIONA DINARA: Priznala krivicu za falsifikovanje