SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Advokati zatražili izuzeće četvoro, od petoro sudija Apelacionog suda

N.B.

22. 11. 2021. u 11:16

DARKO Šarić i njegovi advokati zatražili su danas izuzeće četvoro, od petoro sudija Apelacionog suda, koji su u veću koje treba da odlučuje po žalbama na prvostepenu presudu Specijalnog suda, kojom je Pljevljak osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. Na višegodišnje zatvorske kazne osuđeno je još desetak pripadnika, kako se tvrdi, kriminalne grupe koju je organizovao Šarić.

СУЂЕЊЕ ДАРКУ ШАРИЋУ: Адвокати затражили изузеће четворо, од петоро судија Апелационог суда

Foto P. Milošević

Razlog za izuzeće, kako su objasnili, je činjenica da je troje sudija već bilo u veću koje je donelo pravosnažnu presudu, a koju je zbog formalnih razloga ukinuo Vrhovni kasacioni sud. 

Naime, nakon uloženih žalbi odbrane, konstatovano je da je u veću bilo dvoje sudija koji su tokom postupka odlučivali o pritvoru za Šarića i ostale. Zbog toga je ovaj deo procesa vraćen na novo odlučivanje uz prisustvo dvoje novih sudija.

Šarićev branilac advokat Radoslav Baćović naveo je da traži izuzeće troje sudija koje su bile u prethodnom veću, jer je odluka o potvrđivanju kazne od 15 godina zatvora doneta jednoglasno i da sada ima pravo da sumnja u njihovu objektivnost.

Nove sudije

PRED Apelacinom sudom u Beogradu danas je počela sednica po žalbama na prvostepenu presudu Darku Šariću i ostalim okrivljenima za trgovinu narkoticima. Ranije je Apelacija potvrdila i donela pravosnažnu presudu kojom je Pljevljak bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je istu ukinuo Vrhovni kasacioni sud zbog formalnih propusta. Naime, nakon uloženih žalbi odbrane, konstatovano je da je u veću bio sudija koji je tokom postupka odlučivao o pritvoru za Šarića i ostale. Zbog toga je ovaj deo procesa vraćen na novo odlučivanje i sa novim sudijama. 

Darko Šarić je istakao da je već osam godina u pritvoru i da za "njega ne važe konvencije o ljudskim pravima i Ustav".

- Predao sam se, nadajući se poštenom suđenju, a vi stavili tri člana veća koji su se već izjasnili o mojoj krivici - rekao je Šarić.

Sednica po žalbama zakazana je za celu nedelju, a sutra će se znati da li će predsednik Apelacionog suda uvažiti zahtev za izuzeće sudija.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRESUDA TVITERAŠU VASABIJU U SREDU: Tužilaštvo traži najmanje tri godine zatvora