NA REDU SASLUŠANJE SVEDOKA: Sutra se nastavlja suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

D. Z.

21. 11. 2021. u 14:45

SASLUŠANjEM svedoka tužilaštva pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini sutra će se nastaviti glavni pretres u slučaju ubistva lidera G.I. SDP Olivera Ivanovića.

НА РЕДУ САСЛУШАЊЕ СВЕДОКА: Сутра се наставља суђење у случају убиства Оливера Ивановића

Foto Tanjug

Prema rečima advokatice Jovane Filipović, branioca nekadašnje Ivanovićeve sekretarice Silvane Arsović, sud je braniocima optuženih dostavio poziv za nastavak suđenja za 22, 23. i 24. novembar, ali osim za sutra, za ostala dva datuma održavanje ročišta nije potvrđeno.

- U ponedeljak će se ročište održati sa početkom u 9.30 ali je tužilac Burim Ćerkini obavestio sud da neće moći da prisustvuje suđenju u utorak, 23 novembra, tako da je održavanje ročišta tog i narednog dana neizvesno - ističe za "Novosti" Filipovićeva koja napominje da je sud zabranio da se javnosti predočavaju svedoci, ali će, kako su preneli elektronski mediji na KiM , danas biti saslušane ličnosti iz političkog života.

Inače, suđenje za ubistvo Ivanovića po trećoj dopunjenoj optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva počelo je šestog juna ove godine a njome su obuhvaćeni Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara koji se nalaze u pritvoru, kao i Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović koji su na slobodi uz obavezu javljanja nadležnim policijskim stanicama.

Oliver Ivanović, poznati srpski političar sa KiM ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke G.I. "Sloboda , Demokratija, Pravda" u Kosovskoj Mitrovici.

 

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri