KLAN BIO SPREMAN ZA OBRAČUN SA DRŽAVOM: Detalji nove istrage protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića (FOTO)

Z. U.

25. 04. 2021. u 22:31

KOLIČINA i raznovrsnost naoružanja koje je pronađeno u vikendici beogradske kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u prigradskom naselju Ritopek, govori o tome da je ova organizovana mafijaška ekipa bila spremna za obračun sa državom.

КЛАН БИО СПРЕМАН ЗА ОБРАЧУН СА ДРЖАВОМ: Детаљи нове истраге против криминалне групе Беливука и Миљковића (ФОТО)

Foto: D. Milovanović

Ovo je ponovio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i podsetio da ovakav arsenal, koji je pronađen, nije posedovao ni "zemunski klan", od teških mitraljeza u kalibru 12,7 milimetara, pa do pištolja, revolvera, prigušivača, kao i 10 kilograma eksploziva.

- Ne znamo šta im je bio krajnji cilj i to će istraga pokazati, ali znamo da su bili sposobni da izvrše ozbiljan napad na visoko pozicioniranu štićenu ličnost, a u ovoj zemlji je to predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - ocenio je ministar Vulin.- Teški mitraljez sa municijom kalibra 12,7 milimetara služi da probije lako oklopljeno vozilo, što su blindirana vozila u kojima se nalaze štićene ličnosti, ljudi koji imaju neku političku težinu.

Prema rečima prvog čoveka srpske policije, pronađeni teški mitraljez, nekoliko snajpera i ručni bacač granata, kao i rasprskavajuće mine usmeravajućeg dejstva, sve sa odgovarajućom municijom, govore da su Belivuk, Miljković i članovi grupe bili u stanju, sa takvim naoružanjem, da urade bilo šta. Posebno kada se ima u vidu da su bili spremni da kasape i melju ljude.

- Tužilac za organizovani kriminal je veoma zadovoljan količinom i kvalitetom materijalnih dokaza koji su u dosadašnjem toku istrage prikupljeni - poručio je Vulin, zahvalivši se tužiocu Mladenu Nenadiću na izuzetnoj saradnji, i, kako je rekao, iznad svega na ličnoj hrabrosti.

Govoreći o skrivenim prostorijama u kući u Ritopeku u kojoj su pronađeni oružje i mašina za mlevenje mesa, ministar Vulin je naveo da se do informacija o tome došlo prilikom saslušavanja nekih uhapšenih pripadnika ove kriminalne grupe:

- Nisu svi pripadnici na isti način vršili krivična dela. Pripadnici ove grupe vršili su monstruozna ubistva, danima su držali žrtve žive, mučili ih na najzverskije načine, da bi ih potom ubili, njihova tela raskomadali i uglavnom stavljali u taj mlin za meso i kosti, kako bi uništavali tragove. Oni pripadnici klana koji nisu to radili bili su spremni da nam kažu gde se šta nalazi i ne sumnjam da će toga biti još.

NISU NAVIJAČI

VULIN je još jednom pozvao sve da ne budu licemeri i da ne pokušavaju da zločince ovog kriminalnog klana predstavljaju kao navijače, kao ljude nad kojima se vrši nepravda i da se priča kako je ovo politički obračun.

- Ovo je ubilački klan kakvog nije bilo od "zemunskog klana". Kada se istraga završi, videćete da su bili krvoločniji, opasniji i po broju ubistava gori od "zemunskog klana" - zaključio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, u toku je veštačenje bioloških tragova koji su pronađeni u Ritopeku.

Ministar Vulin je naglasio da ovako veliki slučaj ne bi mogao da bude realizovan da nema pune podrške predsednika Aleksandra Vučića, koji je informisan o svakom koraku istrage i traži da se bez obzira na sve otkrije istina.

Kada je reč o saradnji sa crnogorskim organima gonjenja, ministar Vulin je naglasio da ona nije dovoljno dobra i izrazio nadu da će se političke promene u toj zemlji osetiti i kada je u pitanju neposredna saradnja.

- Sa naše strane nema nikakvih prepreka - istakao je ministar. - Svaka osoba, koja se po poternici nađe na teritoriji Srbije, iz ovog ili onog klana, ekspresno rešavamo. Očekujemo od crnogorskih kolega i crnogorskog pravosuđa da nam omogući da razgovaramo, a nadamo se izručenju bar dva uhapšena državljanina Srbije koja su neposredno povezana sa nekim od zločina klana Belivuk - Miljković, a jedan je čak i izvršilac.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)