UBILAČKI ODRED VELJE NEVOLJE: Ove tri stvari ih razlikuju od "Zemunskog klana" (FOTO)

Novosti online

25. 04. 2021. u 12:42

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da raznovrsnost i količina naoružanja koja je pronađena u kući u beogradskom naselju Ritopek koju su koristili pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića govori o tome da je ova organizovana kriminalna grupa bila spremna za obračun sa državom.

УБИЛАЧКИ ОДРЕД ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Ове три ствари их разликују од Земунског клана (ФОТО)

FOTO: Ata images

Ministar je za TV Prva rekao da raznovrsnost i količinu naoružanja, koja je nađena, nije posedovao ni „Zemunski klan“, od teških mitraljeza u kalibru 12,7, pa do pištolja, revolvera, prigušivača, 10 kilograma eksploziva. 

- Ne znamo šta im je bio krajnji cilj i to će istraga pokazati, ali znamo da su bili sposobni da izvrše ozbiljan napad na visoko pozicioniranu štićenu ličnost, a u ovoj zemlji je to predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić - ocenio je ministar Vulin. 

Teški mitraljez sa municijom kalibra 12,7, kako je naveo, služi da probije lako oklopljeno vozilo, što su blindirana vozila u kojima se nalaze štićene ličnosti, ljudi koji imaju neku političku težinu. 

- Teški mitraljez, nekoliko snajpera i ručni bacač granata, rasprskavajuće mine usmeravajućeg dejstva sve sa odgovarajućom municijom, njihovi članovi spremni su da kasape i melju ljude, takvim ljudima sa takvim naoružanjem nije problem da urade bilo šta - rekao je ministar policije. 

Ministar Vulin je istakao da je tužilac za organizovani kriminal veoma zadovoljan količinom i kvalitetom materijalnih dokaza koji su u dosadašnjem toku istrage prikupljeni, zahvalivši mu se na izuzetnoj saradnji, i iznad svega na ličnoj hrabrosti. 

Govoreći o skrivenim prostorijama u kući u Ritopeku u kojoj je pronađeno oružje i mašina za mlevenje mesa, ministar je naveo da se do informacija o tome došlo prilikom saslušavanja nekih uhapšenih pripadnika klana. 

- Nisu svi pripadnici ovoga klana na isti način vršili krivična dela. Pripadnici ove grupe vršili su monstruozna ubistva, danima su držali žrtve žive, mučili ih na najzverskije načine da bi ih potom ubili, njihova tela raskomadali i uglavnom stavljali u taj mlin za meso i kosti, kako bi uništavali tragove. Oni pripadnici klana koji nisu to radili bili su spremni da nam kažu gde se šta nalazi i ne sumnjam da će toga biti još -  rekao je ministar Vulin. 

Prema njegovim rečima, u toku je veštačenje bioloških tragova koji su pronađeni Ritopeku.  

Ministar Vulin je naglasio da ovako veliki slučaj ne bi mogao da bude realizovan da nema pune podrške predsednika Aleksandra Vučića, koji je informisan o svakom koraku istrage i traži da se bez obzira na sve otkrije istina.  

Osvrnuvši se na saradnju sa crnogorskim organima gonjenja, ministar Vulin je naglasio da saradnja nije dovoljno dobra i izrazio nadu da će se političke promene u toj zemlji osetiti i kada je u pitanju neposredna saradnja. 

- S naše strane nema nikakvih prepreka. Svako lice koje se po poternici nađe na teritoriji Republike Srbije iz ovog ili onog klana ekspresno rešavamo. Očekujemo od crnogorskih kolega i crnogorskog pravosuđa da nam omogući da razgovaramo, a nadamo se izručenju bar dva uhapšena državljanina Srbije koja su neposredno povezana sa nekim od zločina klana Belivuk -  Miljković, jedan je čak i izvršilac - rekao je ministar Vulin. 

Ministar je pozvao sve da ne budu licemeri i da ne pokušavaju od zločinaca ovog kriminalnog klana da predstavljaju kao navijače, ljude nad kojima se vrši nepravda i da se priča kako je ovo politički obračun. 

- Ovo je ubilački klan koga nije bilo od „Zemunskog klana“. Kada se istraga završi videćete da su bili krvoločniji, opasniji i po broju ubistava još gori od „Zemunskog klana“ - zaključio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)