PRITVOR ZA DVOJICU PERAČA PARA: Potkradali državu i zidali vile

Z.U.

23. 08. 2023. u 13:36

POSEBNO odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu odredilo je pritvor do 30 dana Aleksandru O. i Miloju T., koji se terete da su, sa ostalim pripadnicima kriminalne grupe, oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara. Ostali su pušteni da se brane sa slobode, uz određene mere.

ПРИТВОР ЗА ДВОЈИЦУ ПЕРАЧА ПАРА: Поткрадали државу и зидали виле

Foto:Ilustracija

POSEBNO odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu odredilo je pritvor do 30 dana Aleksandru O. i Miloju T., koji se terete da su, sa ostalim pripadnicima kriminalne grupe, oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara. Ostali su pušteni da se brane sa slobode, uz određene mere.

Za dvoje pritvorenih sud je našao da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i mogućnost da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Osumnjičenima Marijani O., Draženku N. i Jovani B. određena je mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora (nanogvica). Pored toga, zabranjeno im je da se međusobno, ali i sa Jasminom S. i još nekim svedocima, sastaju i komuniciraju.

Sedmorka se terete da su počinili krivična dela - poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, pranje novca i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Sumnja se da su ova nedela činili od januara 2020. do 15. januara ove godine.

Tužilaštvo navodi da su osumnjičeni u nameri da ostvare pravo na neosnovani povraćaj PDV-a podneli 48 mesečnih poreskih prijava neistinitog sadržaja za privredna društva "Goonies styled" doo, "Mandalorian" doo, "Annihilus" doo, "Flasher Fashion" doo, "Change Me 2019" doo, "Congwang 888" doo, "East hua sheng" doo, "Weifang 888" doo, "Fashion style 2018" doo, "Chunlan 2020" doo, "Ema group 2021" doo, "Hua Bang 888" doo, "Fornax group" doo, "Centella" doo i "Speed Treks" doo.

Prethodno je Aleksandar O. uspostavio faktičku kontrolu nad upravljanjem i rukovođenjem ovim preduzećima, čiji su formalni vlasnici i zakonski zastupnici kineski državljani. Miloje T. je, kako tvrdi VJT, po nalogu Aleksandra O., osnovao knjigovodstvenu agenciju, koja je bila zadužena za falsifikovanje dokumentacije.

JEDNI SE BRANILI, DRUGI ĆUTALI

SEDMORO privedenih su saslušani u VJT, od kojih je dvoje iznelo odbranu dok su se ostali branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu u ovoj fazi postupka. Tužilaštvo navodi u zahtevu za sprovođenje istrage da su nezakonito stečenim novcem kupovane luksuzne nekretnine i automobili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)