JEDAN "TIPOVAO", TROJKA ODNELA 96.000 EVRA: Kako je organizovana pljačka kuće vlasnika menjačnice "Kaća i Pop" u Brusu

S. BABOVIĆ

10. 03. 2022. u 19:34

DA opljačkaju kuću Cvetka P. (65) 31. decembra, 2021. godine, koji sa suprugom Katarinom P. godinama drži menjačnicu "Kaća i Pop" u Brusu, četvoro osumnjičenih iz Kruševca i Brusa planirali su duže vreme, a kako saznajemo, kuću u Hajduk Veljkovoj 28, iz koje je odneto oko 95.000 evra "tipovao" je Brusjanin F. S. (23).

ЈЕДАН ТИПОВАО, ТРОЈКА ОДНЕЛА 96.000 ЕВРА: Како је организована пљачка куће власника мењачнице Каћа и Поп у Брусу

Deo kuće koja je opljačkana / Foto FB

On i policijski službenik N. B. (24) iz Kruševca, njegov sugrađanin D. K. (22), kao i Kruševljanka K. M. (19), našli su se iza rešetaka u akciji koju su u prethodna dva dana izveli pripadnici PU Kruševac, PS Brus u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Brusu.

Ukradeni novac bio je u različitim apoenima inostrane valute. Jedan deo "plena" je i nađen u kućama u kojima žive osumnjičeni, a najveći deo krila je Kruševljanka K. M. Osumnjičeni su, uz to, kako se veruje, bili nestrpljivi da novac i utroše, pa su u protekla dva i po meseca kupili četiri automobila!

- Pretresom je nađeno ukupno 21.080 evra, 100 dolara, 10 australijskih dolara, 70 funti i 10 kanadskih dolara, kao i automobili "golf", "opel astra", "krajsler" i BMV, za koje se sumnja da su kupljeni ukradenim novcem - navode u policiji. - Najveća suma ukradenog novca, oko 20.000 evra, pronađena je u kući osumnjičene K. M.

Do same pljačke kuće porodice došlo je nekih sat vremena pre početka 2022. godine. Osumnjičeni nisu bili naročito obazrivi, budući da ih je, prema informacijama "Novosti", čak u jednom trenutku registrovao i jedan od komšija. Ništa mu, međutim, nije bilo sumnjivo, verovao je da je reč o domaćinu kuće.

- Vlasnici menjačnice su u vreme pljačke bili na večeri, tako da su po povratku u kući našli lom, ali ne i novac - navodi izvor "Novosti".- Ljudi su bili u šoku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)