OBUKA INŽENJERSKIH JEDINICA: Vojnici Treće brigade kopnene vojske koriste savremene inžinjerijske mašine (FOTO)

Novosti onlajn

25. 01. 2023. u 21:46

U KASARNI „Ratko Pavlović Ćićko“ i na poligonima u okolini Prokuplja realizuje se intenzivna obuka pripadnika inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske.

ОБУКА ИНЖЕЊЕРСКИХ ЈЕДИНИЦА: Војници Треће бригаде копнене војске користе савремене инжињеријске машине (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Obuku prolazi profesionalni sastav roda inžinjerije putne specijalnosti, a težište je na dodatnom osposobljavanju vojnika i starešina koji su nedavno raspoređeni na dužnosti u ovoj jedinici. 

Program obuke baziran je na praktičnoj upotrebi inžinjerijskih sredstava za savlađivanje i otklanjanje prepreka na terenu, izradu zaklona i skloništa, te izgradnju, rekonstrukciju i održavanje putnih komunikacija. Tokom obučavanja koriste se savremene inžinjerijske mašine koje osim unapređene bezbednosti za korisnike omogućavaju značajno bržu i sadržajniju obuku, kao i bolji kvalitet izrađenih putnih deonica.

Kontinuiranom obukom koja se u inžinjerijskim jedinicama Kopnene vojske realizuje u ciklusima tokom cele godine obezbeđuje se visok nivo osposobljenosti profesionalnog sastava roda inžinjerije, što je najvažniji preduslov za efikasnu realizaciju namenskih zadataka u operacijama Vojske Srbije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)