PRECIZNA I UBITAČNA VATRA SRPSKE ARTILJERIJE: Pripadnici Mešovite brigade uspešno završili vežbu na "Pasuljanskim livadama" (FOTO)

Novosti online

19. 09. 2022. u 22:08

PRIPADNICI Mešovite artiljerijske brigade uspešno su završili višednevne vežbovne aktivnosti i bojeva gađanja na vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

ПРЕЦИЗНА И УБИТАЧНА ВАТРА СРПСКЕ АРТИЉЕРИЈЕ: Припадници Мешовите бригаде успешно завршили вежбу на Пасуљанским ливадама (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Obuku su realizovali pripadnici topovsko-haubičkog diviziona iz sastava ove brigade sa ciljem održavanja i unapređenja osposobljenosti za pružanje artiljerijske vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske. 

Artiljerci su na poligonu izveli niz taktičkih vežbi tokom kojih su uvežbavali posedanje i premeštanje vatrenog položaja, izviđanje, otkrivanje ciljeva, proračun elemenata za gađanje i korekturu artiljerijske vatre, da bi potom realizovali brojna vežbovna i bojeva gađanja iz vučnih top-haubica 152 mm M-84 "nora". 

Postignuti rezultati artiljerijskih bojevih gađanja govore da su pripadnici jedinice odlično osposobljeni da ostvare iznenadnu, tačnu i efikasnu vatru po dodeljenim ciljevima i tako daju snažan doprinos uspehu odbrambenih i napadnih operacija.

Upravo završena obuka deo je širih vežbovnih aktivnosti Mešovite artiljerijske brigade u terenskim uslovima, koje se izvode po ciklusima tokom cele godine kako bi se obezbedila visoka borbena gotovost za realizaciju zadataka u skladu sa namenom jedinice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)