ARNO, MASK, BEZOS... Objavljena najnovija Blumbergova lista milijardera

Tanjug

01. 02. 2023. u 15:49

NA najnovijoj, danas objavljenoj, Blumbergovoj listi milijardera situacija među najbogatijih pet ljudi sveta je nepromenjena - prvi je i dalje Francuz Bernar Arno, vlasnik brojnih poznatih brendova, među kojima je "Luj Viton", i njegovo bogatstvo se procenjuje na 191 milijardu dolara.

АРНО, МАСК, БЕЗОС... Објављена најновија Блумбергова листа милијардера

Foto: Profimedia

Drugi je vlasnik Tvitera i "Tesle" Ilon Mask sa 164 milijarde dolara.

Treći je Amerikanac Džef Bezos sa 126 milijardi dolara, najpoznatiji po vlasništvu nad "Amazonom" i "Vašington postom", zatim sledi osnivač "Majkrosofta" Bil Gejts sa 112 milijardi i peti je Voren Bafet, američki biznis magnat, sa 109 milijardi.

Svi oni su zabeležili porast u bogatstvu u odnosu na prethodni presek, a najviše je zaradio Mask, koji je bogatiji za četiri milijarde dolara od početka 2023. godine.

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg ima 55 milijardi i nalazi se na 21. mestu.

Uprkos sankcijama, na listi su i ruski milijarderi, čije se bogatstvo povećalo za 16,1 milijardu dolara u odnosu na 1. januar, a najbogatiji Rus je Vladimir Potanjin, čije se bogatstvo procenjuje na 30 milijardi dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)