OGRANIČENJE CENE RUSKE NAFTE: Amerika otpočela proces postavljanja maksimalnih iznosa

P. Z. S. / ria.ru

28. 09. 2022. u 18:38

PROCES postavljanja gornje granice cene ruske nafte „već je počeo“, ali konačna cena još nije određena, rekla je Elizabet Rozenberg, pomoćnica sekretara za Trezor za borbu protiv finansiranja terorizma i kriminala.

ОГРАНИЧЕЊЕ ЦЕНЕ РУСКЕ НАФТЕ: Америка отпочела процес постављања максималних износа

Na Kapitol hilu 6. januara očekuje se velika rasprava / Foto AP

-Proces određivanja gornje cene ruske nafte je već počeo. Možemo reći da gornja granica još nije određena, rekla je Rozenberg tokom saslušanja u američkom Senatu o pitanju restriktivnih mera protiv Rusije.

Agencija je ranije javila da zemlje članice EU traže da u roku od nekoliko nedelja zaključe sporazum kojim bi se postavila gornja granica cena ruske nafte nakon najave delimične mobilizacije u Rusiji. Ruski predsednik Vladimir Putin je, komentarišući ideju Zapada da ograniči cene ruskih energenata, rekao da Rusija neće isporučivati ništa u inostranstvu ako bi to bilo u suprotnosti sa sopstvenim interesima.

Zapad je pojačao pritisak sankcija na Rusiju zbog Ukrajine, što je dovelo do poskupljenja struje, goriva i hrane u Evropi i SAD. Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi. Ruska Federacija je više puta izjavljivala da će Rusija rešiti sve probleme koje joj Zapad stvara.

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

NOVI POTRESNI DETALJI O VILISOVOJ BOLESTI: Kao da im sve više izmiče, porodica se moli za čudo