VAUČERI "PUNE" BANJE I PLANINE: Vrednosni čekovi od 5.000 mogu se iskoristiti do 30. novembra 2022.

J. Su.

15. 09. 2022. u 07:10

NA pojedinim destinacijama u Srbiji, do početka novembra, teško je doći do slobodnog kreveta u apartmanima ili hotelima. Zahvaljujući turističkim vaučerima, koje država daje građanima za odmor u zemlji, kapaciteti su popunjeni.

ВАУЧЕРИ ПУНЕ БАЊЕ И ПЛАНИНЕ: Вредносни чекови од 5.000 могу се искористити до 30. новембра 2022.

Tara jedna od omiljenih planina , Foto Tanjug 

Vlasnici objekata koji primaju vaučere i pojedina udruženja tražili su od države da se produži period za njihovo korišćenje, jer bi deo gostiju ostao bez smeštaja. Vaučeri se tako mogu iskoristiti do 30. novembra.

Država svake godine izdvaja po 5.000 dinara, a podeli se 100.000 vaučera. U 2022. podeljeno je 200.000 vaučera od po 15.000 dinara. Uz to, dodatnih 10.000 dinara dobilo je 54.815 građana. Oni su pre toga ostvarili pravo i dobili vaučer od 5.000 dinara, u januaru ove godine.

- Samo u 2022. godini opredeljena su sredstva za rekordnih 400.000 vaučera u vrednosti od 4,5 milijardi dinara - kazala je za "Novosti" Tatjana Matić, ministar turizma. - Očekujemo da će se ovakvo interesovanje građana za odmor u Srbiji i fantastična iskorišćenost ovdašnje turističke ponude još više intenzivirati sledeće godine. Najtraženije turističke destinacije za program dodele vaučera su Sokobanja, Zlatibor i Vrnjačka Banja, kao i Ribarska banja, Gornja Trepča, Prolom banja i Lukovska banja. Resorno ministarstvo turizma nastaviće sa aktivnostima koje podstiču unapređenje kvaliteta turističke ponude.

Kako kaže Matićeva, u narednom periodu nas očekuje završetak projekta obnove predela Ovčarsko-kablarske klisure, proglašenje turističkog prostora "Arheološko nalazište Belo brdo u Vinči, kao i turističkih prostora Petrovaradin, Divčibare, Vranjska i Jošanička banja.

- Već godinama uzimam vaučere i suprug i ja idemo u Sokobanju - kazala nam je Rada Dimitrijevska iz Pančeva. - Bilo nam je dovoljno i po 5.000 kada smo dobijali, ali kako je ove godine sve poskupelo, sa 30.000 smo pokrili smeštaj i doručak u hotelu. Penzioneri smo i svaka pomoć nam znači. A za odmor nam ne treba dalek put. Srbija ima predivna mesta za opuštanje i šetnju.

Vaučere najviše uzimaju penzioneri, ali i zaposleni, nezaposleni i studenti.

RASPRODATO

BAUČERI su rasprodali skoro sav hotelski i apartmanski smeštaj u Kladovu. Ovih dana teško je doći do sobe u Kladovu, a kažu da će tako biti sve do 15. oktobra. Do tada je sve rezervisano. Slična situacija je i na drugim destinacijama, a nadležni kažu da se broj ugostiteljskih objekata povećava. Naročito ove godine, kada je i vrednost vaučera porasla sa 5.000 na 15.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSKI ŠAMAR EVROPI: Paklen plan zbornaje koji će sve da promeni