OD VEČERAS CENE NAFTE NIŽE ZA 10 DINARA: Odluka stupa na snagu u 20 časova

Novosti online

06. 05. 2022. u 18:45

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je večeras da će cene benzina i dizela biti niže za 10 dinara od večeras u 20 časova.

ОД ВЕЧЕРАС ЦЕНЕ НАФТЕ НИЖЕ ЗА 10 ДИНАРА: Одлука ступа на снагу у 20 часова

Foto: Tanjug

Predsednik je rekao da je tačka 3 situacija sa energentima, i da se suočavamo sa velikom krizom energenata u Evropi i svetu.

- Orban je sankcije za rusku naftu nazvao bacanjem atomske bombe. Mi imamo određene količine nafte, oko 800.000 tona na godišnjem nivou, koje pripadaju NIS-u, kao vlasniku Gaspromnjefta. Upravo zato sam tražio od predstavnika ruske kompanije da spuste cene nafte i naftnih derivata, zato što su računali i polazili od cene na međunarodnom tržištu. Sad sam ih zamolio da uzmu u obzir da je 20 odsto nafte koju koriste iz Srbije, i da bi bilo fer da cena goriva bude niža.

- Ako uzmete 800.000 tona iz Srbije, kažite pošto vas to košta 30 dolara po barelu, a ne 105 dolara. I zato sam juče rekao u rikverc sa cenama nafte, i videćete večeras od 20 sati cene nafte idu u rikverc, iako skaču na svetskom nivou - naveo je predsednik.

On kaže da je država izgubila na akcizi, dok neki prijavljuju profit od 80 miliona evra.

- Molim vas da i dalje imamo dobru saradnju, i ja sam zahvalan ljudima iz NIS-a. Sutra će cene biti za 10 dinara niže nego što su bile ove nedelje, a trebalo je da budu više.

Nigde ne sme da pređe cena 197-205 dinara. To će biti nove cene večeras od osam sati. I molim prijatelje iz NIS-a da cene za građane Srbije budu prihvatljivije. Te cene su nam prouzrokovale inflaciju, pošto nafta i naftni derivati ulaze u cenu svakog proizvoda. Kada se to bude dogodilo samo će Bugarska i Severna Makedonija imati nižu cenu nego što ima Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DOK SVETSKI DUG RASTE, NAŠ PADA Mali poručio: Srbija je svetski rekorder po rastu BDP-a