SUTRA POČINJE PRIJAVA ZA 20 EVRA: Evo kako do nove pomoći države

Novosti online

14. 11. 2021. u 08:56

MINISTAR finansija Siniša Mali najavio je da sutra, 15. novembra, počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države, na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs i naglasio da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

СУТРА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА 20 ЕВРА: Ево како до нове помоћи државе

Foto: Depositphotos

- Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države, koji će im biti automatski isplaćena u decembru - rekao je Mali.

Podsetio je da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana koji su dobili po 30 evra, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Prijave od 15. do 30. novembra

Mali je naglasio da ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor od 15. do 30. novembra.

- Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavlkjeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa“, objasnio je ministar finansija.

On je naglasio da je ova mera podrške nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije virusa korona, a koja se dodeljuje u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Srpska ekonomija stabilna

- Država je ponovo sve svoje obaveze ispunila kako je i obećano, bez dana kašnjenja i još jednom je pokazala da je srpska ekonomija stabilna, da imamo dovoljno novca i da građani Srbije mogu da veruju svojoj državi - naveo je Mali.

Podsećajući da je prošle godine sprovedeno još dva paketa podrške privredi i građanima Srbije, ministar finansija je rekao da su sva tri paketa vredna ukupno osam milijardi evra i da su ti paketi spasili srpsku privredu i pomogli očuvanju životnog standarda građana Srbije.

- Tri paketa podrške su direktno uticala na povećanje likvidnosti privrednih subjekata i olakšala im poslovanje. Istovremeno, kroz direktna davanja stanovništvu podstaknuta je domaća tražnja, čime se indirektno utiče na ekonomsku aktivnost - naveo je ministar Siniša Mali.

On je podsetio i da naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Srbije.

BONUS VIDEO - VUČIĆ NA PRIMOPREDAJI NOVOG VOZA: Probna vožnja vozom velike brzine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DRAMA NA RASKRSNICI: Snimak koji je mnogima vratio veru u ljude (VIDEO)