VUČIĆ SE SLOŽIO SA ĐUKANOVIĆEM: Interes građana je najvažniji!

S. S. R.

03. 07. 2021. u 22:41

POSLANIK SNS Vladimir Đukanović objavio je na Fejsbuku da je zamolio kolege parlamentarce da povuku iz procedure autentična tumačenja zakona o zaštiti potrošača, korisnicima finansijskih usluga i obligacionim uslugama.

ВУЧИЋ СЕ СЛОЖИО СА ЂУКАНОВИЋЕМ: Интерес грађана је најважнији!

Foto: P. Milošević/Tanjug/Sava Radovanović

Kako je rekao sa njegovom molbom se složio i predsednik Aleksandar Vučić, jer je interes građana najvažniji.

Kako su "Novosti" već objavile sednica skupštinskog Odbora za ustavna i zakonodavna pitanja, koja je trebalo sa bude održana u ponedeljak, kako bi se raspravljalo o autentičnim tumačenjima zakona o zaštiti potrošača, zaštiti korisnika finansijskim uslugama i obligacionim odnosima, je otkazana.

U ovim dokumentima, poslanici su zauzeli stav koji je išao u korist bankama, a na štetu na desetine hiljada građana koji su tužili banke, jer su im za kredite, posebno stambene, naplaćivale troškove mimo zakona. Parlamentarci sada, u ovim objašnjenjima zakona tvrde da su banke smele da naplaćuju ove "namete", što je u suprotnosti sa većinom do sada donetih sudskih odluka u korist oštećenih klijenata.

Tokom dana u javnosti su se pojavile informacije o sednici odbora, a građani koji su tužili banke su se našli u nedoumici šta će se dalje dešavati i da li će teret troškova sudskog procesa, ukoliko se autentična tumačenja usvoje, pasti na teret građana. Kako "Novosti" saznaju, sednica je otkazana zbog konsultacija.

Protiv donošenja autentičnih tumačenja su i advokati, koji su se oglasili saopštenjem da je nedopustiv ovakav uticaj na sudstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)