VESIĆ O POLICIJSKOM ČASU: Zašto to nisu tražili u novembru - Grad Beograd će uvek glasati protiv novih restrikcija!

Novosti online

02. 03. 2021. u 16:22

GRAD Beograd će na sednici Kriznog štaba uvek glasati protiv bilo kakvih novih restrikcija pa i mere uvođenja policijskog časa jer takve mere nisu predlagane ni u novembru kada je bilo skoro osam hiljada zaraženih dnevno, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ВЕСИЋ О ПОЛИЦИЈСКОМ ЧАСУ: Зашто то нису тражили у новембру - Град Београд ће увек гласати против нових рестрикција!

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Vesić za TV Vesti kaže da razume medicinski deo štaba, ali da ovo nije samo zdravstvena kriza, već i ekonomska i društvena. Zato je važno usaglasiti mere sa ekonomijom.

- Ako nema ekonomije, nema ni zdravstva, nema vakcina, plata zdravstvenih radnika... - kaže Vesić. Ističe da se moraju naći balans i kompromis i da svaka mera mora imati i zdravstveni i ekonomski aspekt.

Ovo, podseća, traje već godinu dana, za koje vreme nisu zaradili ni ugostitelji, ni muzičari, ni turizam...

- Svako ko predlaže mere, neka nađe način da se isplate plate zaposlenima koji će ostati bez novca! Ne znam zašto bi se danas predlagalo vanredno stanje, a nije se predlagalo kada smo imali po duplo više novoobolelih - kaže Vesić.

Ističe da se tada znalo da se na planinama održavaju žurke, da ugostitelji rade, da su se ljudi skupljalo do pet ujutru. Na pitanje zašto se nije reagovalo, kaže da ne zna i da je on zadužen za Beograd, a ne za planine.

- Kada je reč o Beogradu, nastavićemo sprovođenje mera, njihovu kontrolu, vakcinaciju... - kaže zamenik gradonačelnika. Ističe da su za vikend bile ogromne gužve jer je radno vreme bilo skraćeno i građani su "nagrnuli" da završe obaveze. Umesto što se skupljaju po kafićima, kaže Vesić, građani se sada skupljaju po kućama.

Ističe da Beograd traži da privreda radi, jer bez nje nema ni funkcionisanja društva.

Građani su se, kaže, opustili, pa je Grad Beograd počeo da štampa brošure sa pravilima ponašanja nakon prve doze. Skok novoobolelih nakon početka vakcinacije desio se i u Izraelu, kaže Vesić.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024