ONLINE FESTIVAL! FESTIVALSKI DANI POVODOM 67. ROĐENDANA NAŠEG LISTA

V.N.

11. 10. 2020. u 12:39

U PETAK, 16. OKTOBRA, "VEČERNjE NOVOSTI" će proslaviti 67. rođendan. Od "prvog večernjaka" "Novosti" su za gotovo sedam decenija prerasle u pravi srpski brend, dnevni list od poverenja, prepoznatljiv, tražen, uvažavan.

ОНЛИНЕ ФЕСТИВАЛ! ФЕСТИВАЛСКИ ДАНИ ПОВОДОМ 67. РОЂЕНДАНА НАШЕГ ЛИСТА

Foto: V.N.

Organizator su i mnogobrojnih akcija i nagrada sa tradicijom od po nekoliko decenija. U skladu sa preporukama zbog epidemije virusa korona, a u želji da našim čitaocima i posetiocima portala www.novosti.rs pružimo dodatni sadržaj i na najbolji način obeležimo ovaj značajan jubilej "Novosti" ove godine organizuju festivalsku nedelju, uz sadržaj namenjen svim generacijama i inte resovanjima - od karikature i satire, izbora najboljih u svetu glume, književnosti, humanitarnih akcija, do priče o "Večernjim novostima" nekad i sad.

VEĆ SUTRA OD 19.00, NA WWW.NOVOSTI.RS i našem jutjub-kanalu, posetioci će imati priliku da vide dokumentarni film o nagradi "Meša Selimović". Priznanje je, ove godine, zbog epidemije kovida 19, uručeno simbolično, na otvorenom, a kako je doživljavaju nekadašnji i ovogodišnji dobitnik videćete prve festivalske večeri.

Foto: V.N.

Karikaturisti, učesnici 53. Konkursa karikature PJER, još jednom su ove godine pokazali da su vrsni majstori koji nekog slatko nasmeju, a nekoga i naljute, crtajući realnost iz svog ugla. Najbolji radovi sa ovogodišnjeg konkursa biće tokom sledeće nedelje izloženi  u beogradskoj galeriji RTS Kluba, a virtuelna izložba i uručenje nagrada ovogoišnjim dobitnicima biće emitovani u utorak, od 19.00 na našem portalu.

Foto: V.N.

GLUMCI POPULARNE TV SERIJE "IGRA SUDBINE" Luka Raco i Olja Lević, ovogodišnji dobitnici "Zlatne antene NOVOSTI" za glumački par, predstaviće se u sredu od 19.00. Biće to prilika da se družimo sa mladim glumcima, koji su naslednici prvih dobitnika ovog prestižnog priznanja Milene Dravić i Ljubiše Samardžića. Oni su ovu nagradu dobili previše od pola veka, daleke 1968. godine. Ljubitelji serija uživaće u priči mladih glumačkih snaga iz trenutno jedne od najpopularnijih serija

kod nas.

Foto: V.N.

UKOLIKO VAM TOKOM TEŠKIH DANA U DOBA epidemije nedostaje smeh, budite sa nama četvrtog festivalskog dana. Za najbolje satiričare i aforističare rezervisan je četvrtak od 19.00, u okviru večeri "Humor u doba korone", kada će biti dodeljena i tradicio-nalna nagrada NOVOSTI "Jovan Hadži Kostić", koju od 1997. godine dodeljujemo najboljima u oblasti novinarske satire.

Foto: V.N.

TOKOM NEDELjE PRIKAZAĆEMO I AKCIJE Fondacije humanosti "Večernjih novosti" toplu priču o porodici sa jedanaestoro dece kojoj će naša Fondacija uz pomoć partnera opremiti kuću, o donaciji knjiga seoskoj crkvenoj biblioteci u okolini Leskovca. Poznate beogradske poslastičarnice odazvale su se pozivu naše Fondacije, pa će tradicionalna akcija NAJ-TORTE, ove godine u izmenjenom formatu, realizovati dostavu slatkiša i torti mališanima u domovima za nezbrinutu decu.

Foto: V.N.

ŠESNAESTOG OKTOBRA, KADA JE I ROĐENDAN "Novosti", bićete u prilici da čujete kako izgleda život novinara. O ovom, po mnogo čemu, jedinstvenom pozivu, govoriće novinari koji su čitav svoj radni vek proveli baš u "Novostima", kao i oni koji su svojim radom ove godine zaslužili godišnje nagrade koje dodeljuje naš list zaposlenima. Podeliće sa vama anegdote,izazove koje ovaj posao donosi, kako se nekada dolazilo do "sveže" informacije, a šta je to što danas čini novinarstvo...

PRATITE NAS NAREDNIH SEDAM DANA, UŽIVAJTE, SMEJTE SE I PROSLAVITE SA NAMA JOŠ JEDAN JUBILEJ!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!