ZAVRŠENA OBDUKCIJA BEBE PREMINULE U PORODILIŠTU U NIŠU: Uzrok smrti devojčice zasad nije poznat roditeljima

J. Ć.

06. 02. 2024. u 00:20

Obdukcija tela bebe stare pet dana, koja je 24. januara preminula na Ginekološko-akušerskoj klinci u Nišu, završena je, a u toku je izrada obdukcionog nalaza, koji bi trebalo uskoro da bude poslat na Dečju kliniku na kojoj je dete lečeno.

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА БЕБЕ ПРЕМИНУЛЕ У ПОРОДИЛИШТУ У НИШУ: Узрок смрти девојчице засад није познат родитељима

Foto Tanjug

Obdukcija je rađena na Klinici za patologiju UKC Niš, a šta su pokazali rezultati, i šta je uzrok smrti devojčice, zasad nije poznato. Ni roditelji nisu dobili nalaz, već su, kako kažu, iz medija saznali da je obdukcija završena.

- Niko nas još nije obavestio da je završena obdukcija. Očekujemo da će to uraditi u najkraćem mogućem roku, kako bismo i mi shvatili šta se to desilo sa našom bebom, koja je na svet došla potpuno zdrava, ja sam je hranila, čuvala, bila je dobro sve dok nije dobila žuticu i dok se tamo, tokom dohrane, nije zagrcnula i pomodrela - priča za "Novosti" majka Marija P.

Ona kaže da su je lekari uveravali da je sve u redu sa bebom, da se samo malo zagrcnula, ali je beba uveče dobila temperaturu, pa je poslata na Dečju kliniku, gde je kasnije i preminula od jake infekcije pluća.

- Osam godina smo čekali bebu i borili se za nju svakog dana. Ko je odgovoran za bebinu smrt? Tek nešto više od 30 sati bila je uz mene. Za to vreme videla bih da nešto nije u redu, ali ne, sve je bilo u savršenom redu, kako je onda moguće da je izgubimo - pita se neutešna majka, čija beba je na rođenju dobila ocenu 9, a pet dana kasnije preminula. Sumnja se da je tokom dohrane mleko dospelo u bebina pluća, pa je došlo do vrlo teške infekcije koja je uzrokovala smrt novorođenčeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?