SNAŽNA PODRŠKA REFORMI MEDIJA U SRBIJI: Šef Misije OEBS-a u Republici Srbiji Jan Bratu na obuci o primeni novog pravilnika

Novosti online

02. 02. 2024. u 16:12

MINISTAR informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović i šef Misije OEBS-a u Republici Srbiji ambasador Jan Bratu prisustvovali su danas obuci povodom primene novog Pravilnika o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja u Beogradu.

СНАЖНА ПОДРШКА РЕФОРМИ МЕДИЈА У СРБИЈИ: Шеф Мисије ОЕБС-а у Републици Србији Јан Брату на обуци о примени новог правилника

Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

- Misija OEBS-a u Srbiji snažno podržava reformu medija u Srbiji. Nedavno usvojeni Zakon o javnom informisanju i medijima, koji je prošle godine izradilo Ministarstvo za informisanje i telekomunikacije uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, daje prioritet transparentnosti i pristupu zanovananom na jasnim pravilima kada je reč o dodeli sredstava za sufinansiranje medija. Misija OEBS-a u Srbiji podržava Ministarstvo u organizovanju serije radionica sa ciljem da se zainteresovani akteri upoznaju sa svojim novim zakonskim obavezama i obezbedi prelazak na ažurirani pravni okvir - istakao je ambasador Bratu.

On je dodao da “Želi da pohvali Ministarstvo za proaktivan pristup informisanju i obučavanju zainteresovanih aktera o tome kako će se nove odredbe implementirati."

- Zajedničkim naporima sa Ministarstvom želimo da pomognemo lokalnim samoupravama da ove zakone sprovode na najbolji mogući način, za dobrobit građana Srbije - rekao je Bratu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave