PATRIJARH PORFIRIJE: Uspomena na patrijarha Pavla nikada neće izbledeti

Novosti online

15. 11. 2023. u 17:33

PATRIJARH Porfirije oglasio se povodom 14 godina od smrti patrijarha Pavla, te istakao da uspomena na njega nikada neće izbledeti.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Успомена на патријарха Павла никада неће избледети

Foto: SPC

- Danas je tačno četrnaest godina otkako je Gospod prizvao u svoje naručje blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla. Sećanje na patrijarha Pavla je živo među svim pravoslavnim hrišćanima, i ne samo među njima, nego i među mnogim ljudima koji su imali prilike da se sa njim susreću, da dođu u kontakt, da ga čuju - navela je njegova svetost.

On je dodao da su reči patrijarha Pavla i dalje aktuelne.

- Njegove reči su i danas aktuelne po svojoj snazi, po svojoj istinitosti, aktuelne po istim onim izazovima i problemima sa kojima se suočava svaki pojedinac, ali i čitava zajednica i sav narod. Reči koje je blaženopočivši patrijarh Pavle izgovarao nisu bile domišljanja ljudska, nisu bila obična prazna ljudska filosofija ispunjena taštinom i gordošću, nego su njegove reči, bile skopčane sa njegovim životom, to jest, on nije jedno govorio, a drugo činio. Drugim rečima, ono što je osećao, ono u šta je verovao - to je govorio.

Brojne su i vrline koje su krasile njegovu ličnost, ali ono što je na okupu držalo te vrline, ono što ga je činilo da podvig koji je započeo i završi i dovede do cilja, jeste upravo smirenje, jeste skromnost. Vječnaja pamjat! - dodao je patrijarh Porfirije.

BONUS VIDEO: UČENIK PREDSTAVIO SVOJ PRVI ROMAN: Mladi Uroš Mikulić u praksi pokazao moć knjige

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)